Skip to content

Weekend vol ontdekkingen

Hét dagje weg voor jong en oud!

Misschien loop of rijd je weleens langs de kassen, of heb je iemand horen praten over werken in de kas… Maar wat gebeurt er nou allemaal precies in een kas? Tijdens Kom in de Kas heb jij de kans om dit zelf te ontdekken. Je krijgt een exclusief kijkje in kassen door heel Nederland en ontmoet de kwekers die je alles vertellen over hun werk. Zo leer je verschillende gewassen kennen, ontdek je de glastuinbouwsector en hoor je allerlei verhalen van de kweker over zijn of haar werk. Klaar voor hét dagje weg van het jaar? Dit staat je te wachten!

Leerzaam voor het hele gezin

Tijdens Kom in de Kas wandel je door een leerzame wereld waar, zowel voor jong als oud, veel te ontdekken is. De glastuinders openen de deuren van hun kassen en delen met alle (groene) liefde dat waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie en verse natuurproducten. Leer hoe de producten waar jij dagelijks van geniet, van begin tot eind worden ontwikkeld en welke zorg erin wordt gestoken. Wandel door de kassen en kom alles te weten over de kassen en gewassen. Altijd al willen weten hoe jouw favoriete groente, fruit of bloem wordt geteeld? Stel al je vragen direct aan de kwekers en kom alles te weten tijdens dit leerzame dagje weg.

Dit wil je zien

De afgelopen tijd heeft de glastuinbouwsector enorme sprongen gemaakt op het gebied van innovatie en technologie. De sector bedenkt elke keer nog slimmere oplossingen om de beste en meeste verse producten te kunnen telen. Van robots die paprika’s tellen tot het verplaatsen van planten, niks lijkt te gek. Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe innovaties en technieken? Dan is Kom in de Kas 2024 hét perfecte dagje weg voor jou! Onze enthousiaste vrijwilligers staan klaar om je alles te vertellen over deze fascinerende ontwikkelingen en de toekomst van de glastuinbouwsector.

Onvergetelijk gezinsuitje

Eens per jaar openen verschillende kassen door heel Nederland hun deuren en krijg je de kans om een exclusief kijkje te nemen achter de schermen. Een uitje voor het hele gezin, waar jong en oud samen in de wereld van de glastuinbouw duiken. Dit interactieve evenement opent je ogen en ga je niet snel vergeten. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten en workshops, en is er voldoende ruimte om al hun vragen te stellen. Kom in de Kas geeft de kans om Groene Liefde te delen en te ervaren, en om meer te leren over de glastuinbouwsector die een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven.

Zet zaterdag 6 en zondag 7 april 2024 in je agenda en bereid je voor op een weekend vol ontdekkingen, bewondering en plezier in de kas. Hét dagje weg van 2024!

Back To Top