Skip to content

Veelgestelde vragen

Wanneer is Kom in de Kas?

In 2025 is Kom in de Kas in het eerste weekend van april, dus op 5 en 6 april.

Wat zijn de openingstijden van Kom in de Kas?

De openingstijden van de kassen tijdens Kom in de Kas is afhankelijk van het gebied waar jij de kas wilt bezoeken. Dit staat op de pagina van de desbetreffende regio!

Moet ik een kaartje kopen voor Kom in de Kas?

Nee! Kom in de Kas is helemaal gratis te bezoeken. Je hoeft dus geen entreekaartje te kopen.

Waar kan ik de kassen bezoeken tijdens Kom in de Kas?

Wat leuk dat je Kom in de Kas wilt bezoeken! Zodra alle deelnemende locaties van 2025 bekend zijn, komt hun eigen pagina online te staan. Op die pagina zie je dan welke kassen meedoen in jouw buurt.

Waarom staat er geen stad of dorp bij mij in de buurt tussen de lijst?

Tuinders zijn niet verplicht mee te doen met Kom in de Kas. Ze doen mee op vrijwillige basis. Hierdoor kan het zijn dat er in de ene provincie meer kassen meedoen dan in de andere provincie. Mocht je geen kassen bij jou in de buurt kunnen vinden? Is het natuurlijk ook leuk om een dagje uit te plannen en op deze dag de kassen in dit gebied te bezoeken!

Wat kan ik allemaal doen en zien tijdens Kom in de Kas?

Eigenlijk heel veel en dat is ook compleet afhankelijk van de regio waar jij Kom in de Kas bezoekt. Op iedere pagina van de locatie staan alle deelnemende bedrijven en alle activiteiten die er die dag zijn. Daarnaast is het natuurlijk heel uniek en interessant om in de kas te mogen kijken en kun je al je dringende vragen stellen aan de kweker.

Zijn er ook activiteiten voor kinderen tijdens Kom in de Kas?

Het is natuurlijk al een feest op zich dat kinderen tijdens Kom in de Kas de kassen mogen bezoeken. Hier leren ze veel van. Mocht je specifiek op zoek zijn naar activiteiten voor kinderen, dan kun je het beste kijken op de pagina van de locatie die jij wilt bezoeken. Hier staan alle activiteiten en workshop aangegeven.

Waar kan ik parkeren tijdens Kom in de Kas?

Kom je met de auto naar Kom in de Kas, dan is het goed om de pagina van de locatie die jij gaat bezoeken te raadplegen. Hierop staat allerlei informatie, zoals activiteiten, deelnemende bedrijven, maar ook informatie over parkeergelegenheid. Aangezien sommige gebieden niet goed te bereiken zijn met de auto, rijdt er op sommige plekken een pendelbus tussen de parkeerplaats en de deelnemende bedrijven.

Zijn er ook toiletten aanwezig tijdens Kom in de Kas?

Op de meeste glastuinbouwbedrijven zijn toiletten aanwezig.

Is Kom in de Kas rolstoelvriendelijk?

Op bijna alle glastuinbouwbedrijven wordt gewerkt met transportkarren om de producten te vervoeren. De bedrijven zijn dan ook rolstoelvriendelijk. Er is echter niet op elk deelnemend bedrijf een invalidentoilet aanwezig. Als deze informatie bekend is, zet de desbetreffende regio het op hun eigen pagina.

Zijn er ook eetgelegenheden aanwezig tijdens Kom in de Kas?

Dat is afhankelijk van de locatie waar jij Kom in de Kas gaat bezoeken. Als deze informatie bekend is, dan vermelden de deelnemende bedrijven dit in hun programma op de overzichtspagina van een locatie.

Zijn honden toegestaan tijdens Kom in de Kas?

Nee, tijdens Kom in de Kas is het niet toegestaan om jouw hond(en) mee te nemen.

Kan ik ook voor of na Kom in de Kas kassen bezoeken?

Dat kan zeker! Naast het Kom in de Kas weekend stellen ook verschillende tuinbouwbedrijven door heel Nederland hun kassen open om te bezoeken. Benieuwd waar en wanneer je de kassen kunt bezoeken? Kijk dan op de Groepsbezoek pagina! Dat wordt een dagje om niet te vergeten!

Kan ik ook met mijn schoolklas de kassen bezoeken?

Na het Kom in de Kas weekend is het voor scholen (basisscholen vanaf groep 5) mogelijk om een bezoek te brengen aan de kas. Kijk op de pagina Groepsbezoek voor meer informatie. Op de websites van Klas in de kas, Het kleine Loo en Met de klas de boer op staat veel informatie over de glastuinbouw.

Ik wil graag werken in de tuinbouw? Waar kan ik terecht?

Gaaf! Kom in de Kas bemiddelt zelf niet bij het zoeken naar banen in de tuinbouw. Wel kunnen we je doorverwijzen naar Werken in de Glastuinbouw of Agri Holland.

Ik ben op zoek naar een bijbaantje of wil in mijn vakantietijd in een kas werken. Kan dat en waar moet ik zijn?

Leuk dat je op zoek bent naar een vakantie- of bijbaantje in de kas. Kom in de Kas bemiddelt zelf niet bij het zoeken naar vakantie- en/of bijbaantjes in een kas. Het beste kun je zelf een kas binnenstappen en aan de tuinder vragen of je bij hem in de kas kunt werken óf ga naar de website van Kasgroeit, Mobiliteitscentrum Glastuinbouw of Agri Holland.

Hoe kan ik mij als tuinder aanmelden om mee te doen met Kom in de Kas?

Wij zijn altijd op zoek naar meer tuinders die graag willen meedoen aan Kom in de Kas! Om je aan te melden, kun je heel gemakkelijk ons contactformulier invullen. Het ingevulde contactformulier komt direct terecht bij de landelijke organisatie van Kom in de Kas. Ieder gebied dat met Kom in de Kas meedoet, heeft zijn eigen contactpersoon die de regionale zaken regelt, waaronder het zoeken van tuinders die hun kassen open willen stellen tijdens Kom in de Kas. De landelijke organisatie verwijst tuinders die mee willen doen naar de juiste contactpersoon.

Ik wil graag mijn spreekbeurt houden over glastuinbouw. Waar kan ik meer informatie vinden?

Superleuk dat je een spreekbeurt wilt houden over de glastuinbouw. Hier is natuurlijk heel veel over te vertellen. Zelf hebben wij geen materialen beschikbaar, maar op de website van Het Kleine Loo kun je al heel wat informatie vinden en Royal Lemkes heeft een spreekbeurtpakket over planten gemaakt. Daarnaast kun je tijdens het Kom in de Kas weekend ook alle kwekers het hemd van het lijf vragen.

Ik wil meer weten over de kassen in Nederland. Waar vind ik deze informatie als ik niet naar Kom in de Kas kan of Kom in de Kas heb gemist?

Op deze website van Glastuinbouw Nederland lees je alles over wat er nou precies in de kas gebeurt, hoe ondernemers omgaan met duurzaamheid in de kas, welke producten er allemaal worden geteeld en nog veel meer!

Nog geen antwoord op je vraag gevonden? Neem dan contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top