skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Wanneer is Kom in de Kas?

Kom in de Kas vindt ieder jaar plaats in het eerste weekend van april, mits er geen feestdagen zoals Pasen in dit weekend vallen. In 2020 is Kom in de Kas op zaterdag 4 en zondag 5 april.

Wat zijn de openingstijden van Kom in de Kas?

De openingstijden van de kassen tijdens Kom in de Kas is afhankelijk van het gebied waar jij de kas wilt bezoeken. Deze informatie kun je dus vinden op de ‘Locaties’ pagina of op de pagina van het deelnemende bedrijf. Een groot deel van de bedrijven is alleen op zaterdag 4 of zondag 5 april open. Kijk dus goed op de Locatiepagina wanneer de kassen geopend zijn.

Moet ik een kaartje kopen voor Kom in de Kas?

Nee! Kom in de Kas is helemaal gratis te bezoeken in het weekend van 4 & 5 april. Je hoeft dus geen entreekaartje te kopen. Op de ‘Locaties’ pagina kun je zien welke kassen bij jou in de buurt meedoen en die kun je gratis bezoeken.

Waar kan ik de kassen bezoeken tijdens Kom in de Kas?

Wat leuk dat je Kom in de Kas wilt bezoeken! Ga snel naar de ‘Locaties’ pagina en vind via de zoekfunctie de kassen bij jou in de buurt.

Waarom staat er geen stad of dorp bij mij in de buurt tussen de lijst?

Tuinders zijn niet verplicht mee te doen met Kom in de Kas. Ze doen mee op vrijwillige basis. Hierdoor kan het zijn dat er in de ene provincie meer kassen meedoen dan in de andere provincie. Mocht je geen kassen bij jou in de buurt kunnen vinden? Is het natuurlijk ook leuk om een dagje uit te plannen en op deze dag de kassen in dit gebied te bezoeken! Bekijk hier alle locaties voor Kom in de Kas 2020.

Wat kan ik allemaal doen en zien tijdens Kom in de Kas?

Eigenlijk heel veel en dat is ook compleet afhankelijk van de regio waar jij Kom in de Kas bezoekt. Op iedere pagina van de locatie staan alle deelnemende bedrijven en alle activiteiten die er die dag zijn. Daarnaast is het natuurlijk heel uniek en interessant om in de kas te mogen kijken en kun je al je dringende vragen stellen aan de kweker.

Zijn er ook activiteiten voor kinderen tijdens Kom in de Kas?

Het is natuurlijk al een feest op zich dat kinderen tijdens Kom in de Kas de kassen mogen bezoeken. Hier leren ze veel van. Mocht je specifiek op zoek zijn naar activiteiten voor kinderen, dan kun je het beste kijken op de pagina van de locatie die jij wilt bezoeken. Hier staan alle activiteiten en workshop aangegeven.

Waar kan ik parkeren tijdens Kom in de Kas?

Kom je met de auto naar Kom in de Kas, dan is het goed om de pagina van de locatie die jij gaat bezoeken te raadplegen. Hierop staat allerlei informatie, zoals activiteiten, deelnemende bedrijven, maar ook informatie over parkeergelegenheid. Aangezien sommige gebieden niet goed te bereiken zijn met de auto, rijdt er op sommige plekken een pendelbus tussen de parkeerplaats en de deelnemende bedrijven. Ook dit soort informatie vind je op de ‘‘Locaties’ pagina.

Zijn er ook toiletten aanwezig tijdens Kom in de Kas?

Op de meeste glastuinbouwbedrijven zijn toiletten aanwezig.

Is Kom in de Kas rolstoelvriendelijk?

Op bijna alle glastuinbouwbedrijven wordt gewerkt met transportkarren om de producten te vervoeren. De bedrijven zijn dan ook rolstoelvriendelijk. Er is echter niet op elk deelnemend bedrijf een invalidentoilet aanwezig. Als deze informatie bekend is vind je dit op de ‘Locaties’ pagina.

Zijn er ook eetgelegenheden aanwezig tijdens Kom in de Kas?

Dat is afhankelijk van de locatie waar jij Kom in de Kas gaat bezoeken. Als deze informatie bekend is, dan vermelden de deelnemende bedrijven dit in hun programma op de overzichtspagina van een locatie.

Kan ik ook voor of na Kom in de Kas kassen bezoeken?

Dat kan zeker! Naast het Kom in de Kas weekend stellen ook verschillende tuinbouwbedrijven door heel Nederland hun kassen open om te bezoeken. Benieuwd waar en wanneer je de kassen kunt bezoeken? Kijk dan op de Groepsbezoek pagina! Dat wordt een dagje om niet te vergeten!

Kan ik ook met mijn schoolklas de kassen bezoeken?

Na het Kom in de Kas weekend is het voor scholen (basisscholen vanaf groep 5) mogelijk om een bezoek te brengen aan de kas. Kijk op de pagina Groepsbezoek voor meer informatie. Op de websites van Klas in de kas, Het kleine Loo en Met de klas de boer op staat veel informatie over de glastuinbouw.

Ik wil graag werken in de tuinbouw? Waar kan ik terecht?

Gaaf! Kom in de Kas bemiddelt zelf niet bij het zoeken naar banen in de tuinbouw. Wel kunnen we je doorverwijzen naar Kasgroeit, Mobiliteitscentrum Glastuinbouw of Agri Holland.

Ik ben op zoek naar een bijbaantje of wil in mijn vakantietijd in een kas werken. Kan dat en waar moet ik zijn?

Leuk dat je op zoek bent naar een vakantie- of bijbaantje in de kas. Kom in de Kas bemiddelt zelf niet bij het zoeken naar vakantie- en/of bijbaantjes in een kas. Het beste kun je zelf een kas binnenstappen en aan de tuinder vragen of je bij hem in de kas kunt werken óf ga naar de website van Kasgroeit, Mobiliteitscentrum Glastuinbouw of Agri Holland.

Hoe kan ik mij als tuinder aanmelden om mee te doen met Kom in de Kas?

Wij zijn altijd op zoek naar meer tuinders die graag willen meedoen aan Kom in de Kas! Om je aan te melden, kun je heel gemakkelijk ons contactformulier invullen. Het ingevulde contactformulier komt direct terecht bij de landelijke organisatie van Kom in de Kas. Ieder gebied dat met Kom in de Kas meedoet, heeft zijn eigen contactpersoon die de regionale zaken regelt, waaronder het zoeken van tuinders die hun kassen open willen stellen tijdens Kom in de Kas. De landelijke organisatie verwijst tuinders die mee willen doen naar de juiste contactpersoon.

Ik wil graag mijn spreekbeurt houden over glastuinbouw. Waar kan ik meer informatie vinden?

Superleuk dat je een spreekbeurt wilt houden over de glastuinbouw. Hier is natuurlijk heel veel over te vertellen. Zelf hebben wij geen materialen beschikbaar, maar op de website van Het Kleine Loo kun je al heel wat informatie vinden. Daarnaast kun je tijdens het Kom in de Kas weekend ook alle kwekers het hemd van het lijf vragen.

Nog geen antwoord op je vraag gevonden? Neem dan contact met ons op!

Back To Top