Skip to content

Misschien loop je er dagelijks langs of heb je iemand weleens horen praten over het werk in de kas… Maar eigenlijk weet je helemaal niet wat er allemaal gebeurt in de kassen en dat is jammer! Daarom heb je tijdens Kom in de Kas de unieke kans om bij verschillende glastuinders door heel Nederland een kijkje in de kas te nemen. Deze glastuinders (telers van groenten, bloemen, planten en fruit) delen graag waar zij trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten waar ook jij dagelijks van geniet.

Wandel tijdens Kom in de Kas door kassen, bewonder de gewassen en kom van alles te weten over de kas door direct je vragen te stellen aan de kweker. Het wordt een weekend om nooit te vergeten! Je zult er zeker nog dagen, weken en zelfs jaren over praten…

Innovatie en techniek in de kas

De wereldwijde glastuinbouw is enorm, maar ons kleine landje ligt ver voorop als het gaat om efficiëntie. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek en innovatie bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Want wie denkt dat de kassen worden gerund door kwekers die met hun laarzen door de modder banjeren, heeft het mis. Ontdek zelf hoe duurzaam de kassen eigenlijk zijn, waarom Italianen zoveel Nederlandse tomaten eten of hoe de Nederlandse Silicon Valley van de glastuinbouw er van binnen uitziet. En zie van dichtbij hoe de bloemen die de hele wereld over gaan, worden geteeld.

Op deze website van Glastuinbouw Nederland lees je alles over wat er nou precies in de kas gebeurt, hoe ondernemers omgaan met duurzaamheid in de kas, welke producten er allemaal worden geteeld en nog veel meer!

Werken in de glastuinbouw

De glastuinbouwsector is een aantrekkelijke werkgever. Je werkt met een dagvers product en het werken tussen de planten is elke dag weer anders. Ook als je geen groene vingers hebt zit je goed in de glastuinbouw. Onze sector staat bol van slimme innovaties en duurzame productiemethoden. De glastuinbouwsector is hiermee zelfs de koploper in de wereld! Er zijn tal van uitdagende functies waarin je kunt uitblinken. Zo is er behoefte aan productiemedewerkers, leidinggevenden, technici, sales-, ICT- en HR-medewerkers. Eigenlijk alle functies op zowel mbo-, hbo- als universitair niveau.

Tijdens Kom in de Kas kun je in veel regio’s meer te weten komen over werken in de glastuinbouw. Wil je nu al meer weten? Ga dan naar de website van Kasgroeit. Hier vind je ook video’s waarin een aantal functies in de glastuinbouw in beeld zijn gebracht.

Werken in de glastuinbouw
Over Kom in de Kas
Kom in de Kas 2023

Hoe Kom in de Kas begon…

Wist je dat Kom in de Kas eerst helemaal nog niet zo heette? Halverwege de jaren ’60 werd voor het eerst een soort open dag georganiseerd voor de glastuinbouw. Deze open dagen waren zo’n groot succes dat in 1977 de allereerste editie van Kom in de Kas door heel Nederland werd georganiseerd. Sindsdien is Kom in de Kas hét jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. Na een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002, steeg Kom in de Kas naar de respectabele achtste plaats van de Top 10 Landelijke Evenementen (ReSpons Evenementen Top 100 2003). De volgende editie wil je dus zeker niet missen!

Kom in de Kas 2023
Kom in de Kas 2023
Kom in de Kas 2023
Kom in de Kas 2023
Kom in de Kas 2023
Kom in de Kas 2023
Kom in de Kas 2023
Kom in de Kas 2023
Kom in de Kas 2022
Kom in de Kas 2022
Pers tijdens Kom in de Kas
Kom in de Kas 2022
Kom in de Kas 2022
Kom in de Kas 2022
Kom in de Kas 2022
Kom in de Kas 2023Kom in de Kas 2023Kom in de Kas 2023Kom in de Kas 2023Kom in de Kas 2023Kom in de Kas 2023Kom in de Kas 2023Kom in de Kas 2022Kom in de Kas 2022Pers tijdens Kom in de KasKom in de Kas 2022Kom in de Kas 2022Kom in de Kas 2022Kom in de Kas 2022

Een kijkje achter de schermen in de kas?

Back To Top