Skip to content

Kom in de Kas is een absolute must-see! Deze kwekers vertellen je waarom…

Kom in de Kas staat weer voor de deur! De kwekers van Fryske Strawberries en Van Duijn de Jong Aubergines vertellen je graag waarom dit hét glastuinbouw evenement is dat je niet wilt missen. Als bedrijven die al aan vele edities van Kom in de Kas hebben meegedaan, leggen ze je uit waarom Kom in de Kas voor iedereen een absolute must-see is.

Passie voor kweken

René van Wingerden en Marlies van Wingerden – van Overbeek (Fryske Strawberries) vertellen: “Als familiebedrijf zijn we al jaren trouwe deelnemers aan Kom in de Kas. Voor ons is het een uitgelezen kans om onze passie voor het kweken van de meest verrukkelijke aardbeien te laten zien. Mensen kijken hun ogen uit wanneer ze onze kas betreden. ‘Wat is het hier groot! Nooit geweten dat er zoveel ruimte zit achter de deuren van de kas.’ Dat is altijd leuk om te horen!”

In hun kwekerij nemen ze bezoekers mee en leggen ze het hele proces uit, van plant tot vrucht. De meeste bezoekers hebben hier geen idee van en denken soms dat het allemaal vanzelf gaat. Door het publiek uit te nodigen in de kassen, ervaren mensen de zorg en Groene Liefde die in alle producten gaat. De kwekers delen hun passie, iets wat door het publiek altijd enthousiast wordt ontvangen.

Rob van Duijn (Van Duijn De Jong Aubergines) vindt het leuk om mensen te laten zien met welke technieken en producten ze werken. Rob: “De consument kan live zien waar de mooie producten vandaan komen en hoe ze op een verantwoordelijke manier worden geproduceerd. Ze hebben vaak geen idee en zijn altijd positief verrast.”

“Het is een drukke periode waarin je veel moet regelen. Maar als je dan je deuren opent en al die bezoekers komen je bedrijf bewonderen en je kunt vol trots je bedrijf laten zien en uitleg geven waar je mee bezig bent en hoe goed de glastuinbouw in Nederland dit doet, dat geeft veel voldoening.”, vertelt Réne van Fryske Strawberries

Plan je bezoek nu!

Kortom, de moeite waard voor zowel de deelnemers als de bezoekers. Samen zetten we deze glastuinbouwsector in de spotlight en vieren we de Groene Liefde voor deze prachtige sector! Ben jij er ook bij zaterdag 6 april & zondag 7 april? We kijken er naar uit om je te ontmoeten. Naast Fryske Strawberries en Van Duijn de Jong doen er nog veel meer kwekers en regio’s mee aan Kom in de Kas 2024! Kijk snel welke locaties jij wilt bezoeken.

Back To Top