Dit glasgroentebedrijf teelt op meerdere locaties puntpaprika’s. Op deze locatie worden in 2 kassen rode puntpaprika’s geteeld. Het gewas groeit hier met behulp van water, CO2 en zonlicht van een klein plantje tot 4 meter hoogte, met een maximale inzet van biologische middelen. De oogst van de puntpaprika’s is vanaf maart tot en met oktober.
Voor de warmtevoorziening wordt gebruik gemaakt van een WKK, waarbij de stroom terug geleverd wordt aan het elektriciteitsnet en de warmte voor de kas gebruikt wordt.
- Gewas: Puntpaprika
- De beste bezoekperiode: van maart tot en met oktober
- Dit ga je leren:
- Groei van het gewas
- Oogsten
- Sorteren
- Smaak
- Waarom groeit het gewas goed in de kas en buiten niet?
- Hoe krijgen de planten hun voeding
- Hoe worden de planten verzorgd?
- Welke werkzaamheden zijn er op het bedrijf?
- Welke hulptroepen worden ingezet?
- Thema:
- Voedselproductie
- Smaak
- Waterbeheer
- Energie (Warmtekrachtkoppeling WKK)
- Gewasbescherming
- Arbeid
- Kleding bij bezoek: Schone kleren en schoenen en bij warm weer luchtige kleding (in de kas loopt de temperatuur snel op).
- Contactpersoon: Gerard de Haas ([email protected])