Skip to content

Groene Liefde op het eerste gezicht

Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2024 staat er iets speciaals op de agenda waar je absoluut bij moet zijn: Kom in de Kas 2024! Dit is hét evenement waar jij jouw Groene Liefde gaat ontdekken en ervaren. Door heel Nederland openen verschillende kwekers hun (kas)deuren en krijg jij een exclusief kijkje achter de schermen. Wat is Groene Liefde, vraag je je af? Lees verder en ervaar het!

Dit is het gevoel

Je krijgt de kriebels in je buik en wordt er spontaan blij van: Groene Liefde! Het is de liefde voor onze prachtige glastuinbouwsector, voor de kwekers die dag in dag uit hard werken en voor de heerlijke en verse producten die uit de kas komen. Je staat er zelf vaak niet bij stil waar deze natuurproducten precies vandaan komen en welke zorg en (groene) liefde dagelijks in deze producten wordt gestopt. Daarom vieren we bij Kom in de Kas de Groene Liefde en zetten we de schijnwerpers op de glastuinbouw. Wat maakt dat de kwekers elke dag weer fluitend aan het werk gaan? Je hoort het allemaal tijdens Kom in de Kas. Stel al jouw vragen direct aan de kweker en luister vol bewondering naar de verhalen.

Groene Liefde is dichterbij dan je denkt

In maar liefst achttien regio’s verspreid over heel Nederland openen kwekers de deuren van hun kas en nodigen ze je uit om een kijkje te nemen in hun kwekerij. Of je nu in Erica, Friesland, Groningen, Arnhem Nijmegen, of een van de andere genoemde regio’s woont, er is altijd een locatie bij jou in de buurt waar je jouw Groene Liefde kunt ontdekken. Klaar voor dit avontuur? Kom in de Kas is geheel gratis te bezoeken en leuk voor zowel jong als oud.

Extra liefde voor duurzaamheid

Tijdens Kom in de Kas duik je verder in de wereld van duurzaamheid en ga je je verwonderen over de slimme oplossingen en innovaties. Of het nu gaat om het gebruiken van regenwater voor de gewassen of het efficiënt hergebruiken van restafval, de glastuinders hebben er een oplossing voor! Zo produceren ze op de meest duurzame manier jouw favoriete groenten, fruit en bloemen, die zorgen voor nog meer Groene Liefde! Benieuwd naar alle slimme technieken? De kwekers nemen je graag mee door de kas en vertellen je er alles over.

Markeer zaterdag 6 en zondag 7 april 2024 in je agenda en bereid je voor om jouw Groene Liefde te ontdekken tijdens Kom in de Kas. Kom samen genieten van de Nederlandse glastuinbouwsector!

Back To Top