Skip to content

Dit is waarom jij Kom in de Kas niet wilt missen!

Als je op zoek bent naar een geweldig en informatief dagje uit, dan is Kom in de Kas het evenement waar je naar zoek. Dit gratis evenement, dat door heel Nederland plaatsvindt, geeft een exclusief kijkje in de wereld van de glastuinbouw en dat wil je niet missen! In de deelnemende kassen vertellen kwekers je met alle (groene) liefde over hun passie van telen. Je krijgt een uniek kijkje in de kas en ziet de teelt van verschillende gewassen, variërend van bloemen tot groenten en fruit.

Ontdek de wereld van glastuinbouw

Kom in de Kas is een leerzaam weekend voor alle leeftijden. Er valt genoeg te ontdekken, zoals:

  • Kinderen leren waar hun favoriete groenten, fruit en andere natuurproducten vandaan komen en hoe ze groeien.
  • Volwassenen hebben de gelegenheid om meer te zien van de moderne landbouwtechnieken, duurzaamheid en de rol van technologie in de glastuinbouw.

Tijdens Kom in de Kas verken je de kassen en kom je alles te weten over de fascinerende wereld van de glastuinbouw. Grijp met Kom in de Kas de kans om al je brandende vragen rechtstreeks aan de kwekers te stellen en alle boeiende verhalen achter de schermen te ontdekken.

Groene Liefde delen en ervaren

Kom in de Kas is niet alleen een gelegenheid om te leren, maar ook om Groene Liefde te ervaren en te delen. Het evenement benadrukt het belang van de glastuinbouwsector in ons dagelijks leven. Het is een kans om waardering te tonen (en te ontwikkelen) voor de sector en de hardwerkende kwekers die bijdragen aan de gewassen waar wij dagelijks van genieten. De glastuinbouwsector is vaak nog onzichtbaar voor de gemiddelde consument, maar de impact ervan is niet te onderschatten. Kom in de Kas opent de (kas)deuren naar deze wereld, waardoor jij de kans krijgt om te begrijpen hoe essentieel deze sector is voor onze samenleving.

Extra liefde voor duurzaamheid

Tijdens Kom in de Kas duik je verder in de wereld van duurzaamheid en ga je je verwonderen over de slimme oplossingen en innovaties. Of het nu gaat om het gebruiken van regenwater voor de gewassen of het efficiënt hergebruiken van restafval, de glastuinders hebben er een oplossing voor! Zo produceren ze op de meest duurzame manier jouw favoriete groenten, fruit en bloemen, die zorgen voor nog meer Groene Liefde! Benieuwd naar alle slimme technieken? De kwekers nemen je graag mee door de kas en vertellen je er alles over.

“Samen zorgen we voor positieve impact en meer Groene Liefde!”

Een ideaal dagje uit

Naast het verkennen van de kassen en het stellen van vragen aan de kwekers, neem je op verschillende locaties deel aan leuke activiteiten en workshops. Kom in de Kas is hét dagje uit voor jong en oud. Dit gratis evenement geeft je de unieke kans om meer te leren, te ontdekken en te genieten van alles wat de glastuinbouwsector te bieden heeft.

Zet het weekend van zaterdag 6 & zondag 7 april in je agenda en mis dit geweldige (gratis) evenement niet!

Back To Top