Bommelerwaard

Altijd al willen weten waar glasgroentes en verschillende soorten planten en bloemen nou eigenlijk groeien? Kom dan kijken achter het glas van de kas! De bedrijven in de  Bommelerwaard openen op zaterdag 7 april hun deuren om te laten zien, ervaren en zelfs proeven wat er allemaal in de kassen groeit en bloeit. 

Achter het glas
De regio Bommelerwaard is opgebouwd uit moderne bedrijven die tijdens Kom in de kas in bedrijf zijn. Dit geeft een reëel beeld hoe de glastuinbouw in zijn werking gaat. De potrozen bij Star Roses zijn mooi om te zien in de verschillende kleuren en maten. Kwekerij Waalzicht laat zien hoe Lisanthus groeit en het team van De Liesvelden laat de teelt van een mooi assortiment van visuele sierheesters en vaste planten zien. Wie bij chrysantenkwekerij C. van Wijk de kassen binnenstapt waant zich meteen in een oneindige donkergroene bloemenoceaan en bij kwekerij De Heufkens kan men genieten van de geur van de Freesia’s.  

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen springen op een springkussen, bloemstukjes maken, zien hoe een plant en oogstmachine werkt en het schminkteam is actief. Uitleg over de werking van de bijen kan men bij de Nederlandse Vereniging van Bijenhouders afd. Bommelerwaard Dirk v.d. Linden krijgen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple).

Openingstijden
De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 7 april. Parkeren kan bij de bedrijven. Graag de instructies van de verkeersregelaars opvolgen.

Klik hier om de routekaart alvast te bekijken.

Deelnemende bedrijven (5)Terug naar landelijk overzicht
Copyright © Kom in de Kas 2018 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps