Skip to content

Op 12 locaties zetten glastuinbouwondernemers de deuren open!

In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 en zondag 12 juni zetten kwekers op 12 locaties de deuren van de kas open en kan iedereen kennis maken met deze mooie sector.

Kwekers van bloemen, planten en groenten zijn ook producenten van gezondheid en geluk! Met dagelijks wat meer verse groenten en fruit en met bloemen en planten om je heen ben je al snel een stuk positiever, creatiever en energieker! Ontdek tijdens Kom in de Kas welke bijdrage de sector levert aan jouw leven, welke mooie producten worden gekweekt en neem een kijkje achter de schermen om te zien welke technieken en innovaties worden toegepast.

Activiteiten

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Van proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, bloemschikken, plantje potten tot speurtochten door de kas. Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector. In verschillende regio’s worden werkpleinen ingericht. Hier kunnen bezoekers informatie krijgen over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoal zijn in de sector en is er een overzicht van openstaande vacatures bij bedrijven in de regio.

Waar?

Dit jaar wordt Kom in de Kas gehouden in 12 regio’s verspreid over Nederland. Bekijk de locaties en de openingstijden. Niet alle regio’s zijn beide dagen geopend, sommige zijn alleen op zaterdag of zondag geopend. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

Back To Top