Skip to content

Ontdek de wondere wereld van de glastuinbouwsector

Stap binnen in de fascinerende wereld van de glastuinbouwsector en laat je verrassen door de ongelofelijke diversiteit en innovatie die deze sector te bieden heeft. Bij Kom in de Kas nodigen we je uit om de ins en outs van de glastuinbouwsector te ontdekken. Naast het produceren van groenten, fruit, bloemen en planten heeft deze sector nog veel meer te bieden. Benieuwd naar wat precies? Lees snel verder!

Meer dan alleen groeten, fruit en bloemen kweken

Wist je dat de lampen in jouw huis mede dankzij de glastuinbouwsector branden? In Nederlandse kassen wordt namelijk niet alleen voedsel en flora geproduceerd, maar ook elektriciteit! Stroom die niet wordt gebruikt in de kas, maar wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit gebeurt op grote schaal, waardoor de glastuinbouwsector een belangrijke bijdrage levert aan de energievoorziening in Nederland. Op momenten dat er weinig zonne- of windenergie beschikbaar is, kunnen we deze stroom gebruiken.

Je zit er warm bij, mede dankzij de glastuinbouwsector

Maar dat is nog niet alles. De glastuinbouwsector produceert ook energie om een hele woonwijk van warmte te voorzien. Door geavanceerde technologieën en aardwarmte te gebruiken, kunnen tuinders warmte efficiënt vastleggen en gebruiken voor zowel hun gewassen als voor externe toepassingen, zoals het verwarmen van huizen. Deze duurzame aanpak draagt niet alleen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de sector, maar biedt ook praktische oplossingen voor het energievraagstuk waar onze samenleving mee te maken heeft.

Lees alles over de glastuinbouwsector tijdens Kom in de Kas

Wist je dat er nog veel meer van dit soort interessante feitjes en weetjes zijn over de glastuinbouwsector? Tijdens Kom in de Kas ontdek je waar de glastuinbouwsector nog meer een bijdrage aan levert. Bij alle deelnemende kassen hangen posters met informatie. Door de QR-code te scannen, duik je verder in de wereld van deze interessante sector. Daarnaast is er voldoende mogelijkheid om al je vragen direct aan de tuinders te stellen. Ze delen meer dan graag alles over hun passie.

Dit glastuinbouw evenement wil je niet missen! Bekijk alle deelnemende regio’s en locaties en plan je bezoek.

Back To Top