Skip to content

Massaal naar de kassen: 210.000 bezoekers voor Kom in de Kas

Veel mensen op de been (fiets) in de tuinbouwgebieden

Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 bezochten 210.000 mensen de kassen vol wereldse wonderen. Tijdens de 42e editie van het jaarlijkse evenement van de glastuinbouw kon iedereen in 23 regio’s verspreid over het land kennis komen maken met deze sector. Bijna 200 enthousiaste kwekers openden de deuren van hun bedrijf voor het publiek, dat dankzij het prachtige lenteweer massaal naar de kassen kwam. Aan Kom in de Kas deed een grote diversiteit aan bedrijven mee, zo was er voor elk wat wils.

Wereldse wonderen

Het thema van Kom in de Kas 2019 was “Werelds”: Kom in de Kas vol wereldse wonderen. De Nederlandse glastuinbouw is werelds! In de kassen waren er allerlei activiteiten georganiseerd om de bezoekers te laten zien en ervaren hoe werelds de glastuinbouwsector is. Zo konden zij zien hoe alles groeit en bloeit, vragen stellen aan de kwekers, oogst- en sorteerlijnen in werking zien, werd uitleg gegeven over de herkomst van het product, kon men producten proeven, bloemstukjes maken en genieten van prachtige bloemen en planten. Ook was er in diverse regio’s aandacht voor werken in de tuinbouw en presenteerden groene opleidingen hun aanbod.

Gezond en duurzaam

In alle opengestelde kassen heerste een vrolijke en gezellige sfeer. Mensen proefden de lente en gingen op pad om de kassen te verkennen. Ook de kinderen genoten volop; natuurlijk het snoepen van heerlijke paprika’s, komkommers, tomaten en soms aardbeien. Lees over het online kopen van generieke geneesmiddelen: codeofhealthcare.com Maar ook het bekijken van de planten en de nuttige beestjes in de kas, de springkussens, het schminken, en een bloemstukje maken werd gewaardeerd. Ook aan de grotere kinderen was gedacht. In veel regio’s konden zij via een speurtocht meer te weten komen over hoe die lekkere groenten en mooie bloemen en planten groeien en bloeien in de kas. Mede door het mooie weer kwamen veel mensen op de fiets naar de kassen. Kom in de Kas is hiermee, naast een leerzaam uitje ook een duurzaam en gezond uitje.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en werd in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank en vele regionale sponsors. In 2020 is Kom in de Kas op 4 en 5 april.

Back To Top