Skip to content

Kom in de Kas in 23 regio’s

Bijna 200 kwekers, verspreid over 23 regio’s in Nederland, zetten op 6 en/of 7 april 2019 de deuren van de kas open. Tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas kan iedereen kennis komen maken met de wereldse wonderen van de glastuinbouw.

In 2019 wordt het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw voor de 42e keer georganiseerd. Voor de komende drie jaar heeft de glastuinbouwsector zich gecommitteerd om Kom in de Kas, hét promotie-evenement van de eigen sector voort te zetten. De glasgroentesector, middels de telersverenigingen die zijn aangesloten bij Dutch Produce Association (DPA), diverse glasgroentetelers en de sierteeltsector, middels Royal FloraHolland dragen financieel bij. Ook de hoofdsponsors Rabobank en Interpolis hebben hun ondersteuning met een jaar verlengd.

Wereldse wonderen

Kom in de Kas 2019 vindt plaats op 6 en 7 april 2019 en heeft als thema “Werelds”: Kom in de Kas vol wereldse wonderen. De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht. Deze wereldse belevingen zullen te zien zijn tijdens Kom in de Kas, het leukste, lekkerste en leerzaamste uitje voor jong en oud.

Werkpleinen

Kom in de Kas is een heel mooi middel om mensen kennis te laten maken met de sector. Nu er een steeds groter te kort is aan medewerkers, wordt er tijdens Kom in de Kas ook aandacht besteedt aan werken in de glastuinbouwsector. Geïnteresseerden kunnen tijdens het evenement gelijk zien hoe het er aan toe gaat in de glastuinbouw. In samenwerking met Kasgroeit wordt er in tien regio’s een werkplein ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Lees online over generieke geneesmiddelen – codeofhealthcare.com Op beeldschermen worden de video’s Functies in beeld getoond.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

Back To Top