Skip to content

Kom in de Kas 2021 gaat niet door

Kom in de Kas gaat ook in 2021 niet door. Vanwege de situatie met het Coronavirus heeft het bestuur moeten besluiten om het evenement niet te organiseren. In maart 2020 zag de organisatie zich ook al genoodzaakt om Kom in de Kas, vanwege het Coronavirus, te annuleren. “De gezondheid van de bezoekers, de vrijwilligers en de medewerkers van de bedrijven mogen we niet in gevaar brengen”, aldus landelijk voorzitter René van Dop.

De daadwerkelijke organisatie van Kom in de Kas is in handen van regiocomités. Na overleg met de regio’s in oktober 2020, is bekeken hoe Kom in de Kas op een veilige manier (Coronaproof) georganiseerd kon worden. Verschillende scenario’s zijn bekeken en onderzocht. Van een diner in de kas, het ophalen van producten die in de kassen worden gekweekt, tot een route rijden langs de kassen. Vanwege de huidige situatie met het Coronavirus vindt het bestuur het niet verantwoord om mensen te stimuleren om op pad te gaan en is besloten om ook geen alternatieve Kom in de Kas te organiseren.

In overleg met de regiocomités wordt nog bekeken hoe er voorafgaand aan en tijdens het Kom in de Kas weekend toch aandacht voor de Nederlandse glastuinbouw kan worden gevraagd.

Het bestuur hoopt in 2022 weer een mooie Kom in de Kas editie te kunnen organiseren. Voor 2021 blijft het bij mooie beelden over de sector via de website en social media kanalen.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter.

Back To Top