Ter Aar

De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verassingen. Zaterdag 7 april kunt u kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. Acht bedrijven aan de Paradijsweg openen hun deuren voor het publiek.
Wij heten U van harte welkom bij het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. 

De kassen in de regio Ter Aar zijn gevuld met een zee aan bijzondere bloemen. Wat is er zoal te zien: de teelt van zomerbloemen in rolkassen, het kweken van Stephanotis, de bruidsbloem en een arbeidsintensieve teelt voor kwetsbare bloemen zoals de Lathyrus. Anjers telen in Nederland gebeurt niet veel meer, maar op de kwekerij van Robin van der Hoorn is dit nog te zien. Ook worden er elders op de Paradijsweg met vakmanschap bolbloemen op glas en helleborus gekweekt. Behalve authenticiteit is er in de regio ook ruimte voor nieuwe technologische ontwikkelingen die zorgen voor een meer duurzame teelt. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe energie in de grond wordt opgeslagen, zodat een kas verwarmd kan worden zonder aansluiting op het gasnet. Op de zorgboerderij is te zien hoe zorg van mensen met een beperking en een zorgboerderij / kwekerij samen gaan.

De tuibouwsector is wereldwijd toonaangevend;  Hollandse bloemen zijn wereldberoemd !!

Activiteiten
Naast een kijkje in de kas worden tijdens Kom in de Kas diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Kinderen kunnen bij de zorgboerderij alpaca’s, schapen en konijnen aaien. Uitleven op een springkussen, corsages maken, schminken en bloemschikken. En, zowel jong als oud, kan meedoen met een prijsvraag waar leuke prijzen mee te verdienen zijn.

Wij hopen dat U deze dag met veel plezier zult doorbrengen. De openingstijden zijn zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur.

Kijk ook op onze facebook pagina  

Lees hier alvast de flyer met de prijsvraag.

Deelnemende bedrijven (8)Terug naar landelijk overzicht
Copyright © Kom in de Kas 2018 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps