Steenbergen

Op zaterdag 7 april openen drie glastuinbouwbedrijven in regio Steenbergen hun deuren voor het publiek. Iedereen kan komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. 

Gastvrije Tuinders
De kassen verkennen kan dit jaar bij drie groentekwekers.
Bij 4Evergreen telen ze met passie diverse soorten paprika`s in de kleuren; rood, groen, geel, oranje en rood-geel gestreept. Ze kweken paprika's op een zo duurzaam mogelijke manier en hoofdzakelijk met biologische bestrijders zoals insecten en vogels.
Gebroeders van Duijn heeft zich gespecialiseerd in het telen van aubergines. De directie van Gebroeders van Duijn BV bestaat uit de drie broers Pleun, Jan en Rob van Duijn. Het bedrijf heeft haar oorsprong in De Lier, gemeente Westland, maar 20 jaar geleden zijn ze verhuisd naar de regio Steenbergen.
Bij van Van Adrichem Kwekerijen liggen de roots ook in het Westland. In het eerste bedrijf van één hectare groot werden meerdere groentes geteeld. Sinds het begin van de jaren ’80 ligt de focus uitsluitend op tomaten, toen revolutionair geteeld op substraat. Inmiddels werkt het bedrijf op drie locaties. In Steenbergen wordt op 9 ha Merlice geteeld en op 6 ha belicht de snoeptomaat Sweetelle.
De bedrijven zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Bekijk het door een heel ander perspectief, namelijk met een rondvlucht vanuit de helicopter, dit duurt ongeveer 10 minuten en kost € 10,00 p.p.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. De interactie die er gezocht word met de jeugd, de mooie stands met educatieve uitleg waardoor ze een goed beeld krijgen van de gehele tuinbouwsector. Kinderen kunnen springen op springkussens, suikerspinnen eten en ze komen vast de ballonnenclown tegen. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple).

De openingstijden zijn zaterdag 7 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Deelnemende bedrijven (3)Terug naar landelijk overzicht
Copyright © Kom in de Kas 2018 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps