Breda

Op zondag 7 april openen de glastuinbouwbedrijven in regio Breda de deuren van hun kas voor het publiek. Vijf bedrijven nemen deel aan Kom in de Kas.

Vijf gastvrije tuinders
Peeters Potplanten is een moderne potplantenkwekerij, gericht op de productie van verschillende soorten kamerplanten. Liesbos Asperges Breda heeft zich toegelegd op de teelt van asperges. Door verschillende teelttechnieken, waaronder het verwarmen van de aspergebedden, zowel in de kas als buiten, kunnen zij vanaf begin februari tot het einde van het aspergeseizoen (24 juni) asperges leveren. Kersen kweken onder glas was een nieuwe uitdaging voor Christ en Anny Biemans van Kersenkwekerij De Liesbos. Kersenkwekerij de Lieshof is betrokken bij een onderzoek over de kers, zoals op het gebied van kersenallergie. Voor zacht fruit, o.a. aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen kan je langs gaan bij Aardbeienkwekerij van Haperen in Prinsenbeek. Bij Gebroeders Houtepen / De Groot vind je een breed assortiment aan groene en bloeiende kamer- en tuinplanten. Het assortiment omvat circa 40 soorten.

Meer te beleven
Kom genieten in deze kassen. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Van proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, plantje potten tot speurtochten door de kas. En je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar waar ook de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Bekijk hier alvast de route.

Openingstijden
Van 11:00 tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Parkeren kan beperkt bij de bedrijven zelf. Het advies is om op de fiets te komen.

Deelnemende bedrijven (5)Terug naar landelijk overzicht
Copyright © Kom in de Kas 2019 - Gerealiseerd door NUGTR