Bergschenhoek Lansingerland

Op zaterdag 7 april openen de kassen en agrarische bedrijven in de regio Bergschenhoek hun deuren en gaat er een wereld voor je open.

Openingstijden
De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 7 april. NIET OP ZONDAG

De regio is zeer divers wat betreft bedrijven die meedoen met Kom in de Kas. Het glastuinbouwgebied van Bergschenhoek staat bol van ervaring, innovatie en inspiratie. Alle bedrijven zijn de moeite waard om te bezoeken, we geven een paar voorbeelden. Bij Paprikakwekerij Van der Spek is in het “De Ruiter Experience Center” te zien hoe het veredelen van groentegewassen in zijn werk gaat. Bij Stolk Flora wordt door de warmtepompinstallatie 25% minder gas gebruikt. De warmtepomp haalt warmte uit de rookgassen van de WKK die voor de stroomvoorziening zorgt. Ook kan de warmtepomp warmte (zelfs in de winter) uit de buitenlucht halen. Deze warmte wordt volledig gebruikt om de kas te verwarmen. Bij Jami CV worden de trostomaten belicht met LED-verlichting die tussen de planten hangt. Ze kunnen hierdoor het hele jaar door tomaten produceren.

Behalve rondleidingen op de bedrijven worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Van proeverijen tot speurtochten, springkussens en obstakelparcours, schminken en goochelaars, ezeltje rijden of lammetjes knuffelen. En dat is slechts een tipje van de sluier. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Parkeren
Bezoekers kunnen hun auto in de buurt parkeren. Er worden gratis pendelbussen ingezet vanaf diverse parkeerplaatsen in het Lage Bergse Bos bij Muizenplaats (P6b), Konijnenplaats (P6a) en , in het Hoge Bergse Bos bij  Dassenplaats (P5) en  Inktzwamplaats (P4)  Honingzwampad (P2)  ) en bij Outdoor Valley en nabij restaurant Het Zeeltje in Bleiswijk.(P1)      (Niet bij  de Skiberg)
Bekijk hier alvast de routekaart met een beschrijving van de bedrijven en activiteiten die er te doen zijn.

Deelnemende bedrijven (12)Terug naar landelijk overzicht
Copyright © Kom in de Kas 2018 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps