Assendelft

Op zaterdag 7 april openen de kassen en agrarische bedrijven in de regio Assendelft hun deuren en gaat er een wereld voor je open. 

Diversiteit aan bedrijven
De regio is zeer divers wat betreft bedrijven die meedoen met Kom in de Kas. Zo zijn er plantentelers, melkveehouderijen en een manege. Hierdoor kunnen de bezoekers veel verschillende bedrijven en disciplines zien in de regio. Corn Bak heeft niet alleen bromelia’s maar teelt ook vleesetende planten. Bij de familie Kramer zijn oude werktuigen te bewonderen en bij White Ranch kunt u in de skybox kijken naar de koeien en schapen. Bijzonder dit jaar is dat Schoone Orchideeën BV meedoet. Nagenoeg alle bedrijven zijn echte familiebedrijven, wat van dit dagje in de regio een nog gezelligere en warmere ervaring maakt.

Meer te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Voor kinderen is het interessant om eens achter de schermen te kijken bij de verschillende bedrijven. Op alle bedrijven is een prijsvraag in te vullen, waarbij een uur paardrijden gewonnen kan worden. Er valt veel te leren over de verschillende dieren en planten en ook kunnen er producten geproefd worden. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). 

Openingstijden

In regio Assendelft, Westzaan en Uitgeest nemen tien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 7 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf.

Deelnemende bedrijven (9)Terug naar landelijk overzicht
Copyright © Kom in de Kas 2018 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps