Veelgestelde vragen

De landelijke organisatie van Kom in de Kas ontvangt veel vragen van consumenten. Heb je ook een vraag over Kom in de Kas? Hieronder staan de meest gestelde vragen met de juiste antwoorden. Staat je vraag er niet tussen, stel deze dan via het contactformulier.


Kom in de Kas vindt ieder jaar plaats in het eerste weekend van april, mits er geen feestdagen zoals Pasen in dit weekend vallen. Voor 2019 is de datum 6 en 7 april. Hier vind je alle informatie.
Ten tijde van Kom in de Kas zie je op de pagina Waar een landkaart van Nederland waarop de deelnemende regio's staan. Deze "pinnetjes" geven aan in welke gebieden Kom in de Kas plaatsvindt. Als je op een "pinnetje" klikt, zie je alle informatie over het betreffende bedrijf. 
Aan de linkerkant staan alle deelnemende regio's. Als je op de regionaam klikt zie je rechts in beeld welke bedrijven deelnemen.
Via de zoekfunctie kun je regio's en bedrijven bij jou in de buurt vinden. Tevens biedt de zoekfunctie de mogelijkheid om op openingsdag te zoeken.
Tuinders zijn niet verplicht mee te doen met Kom in de Kas, meedoen gebeurt op vrijwillige basis. Zo kan het gebeuren dat een bepaald gebied het ene jaar wel meedoet met Kom in de Kas en het andere jaar niet. De landelijke organisatie streeft er wel naar om in elke provincie minimaal één gebied open te stellen voor het publiek. Vind hier alle locaties
Naast het Kom in de Kas weekend is het ook mogelijk om in de rest van het jaar tuinbouwbedrijven te bezoeken. Dit is inmiddels mogelijk in zestien regio's. Kijk voor meer informatie op de pagina Groepsbezoek. We beloven dat het een leuk dagje uit wordt!
Na het Kom in de Kas weekend is het voor scholen (basisscholen vanaf groep 5) mogelijk om een bezoek te brengen aan de kas. Kijk op de pagina Groepsbezoek voor meer informatie. Op de websites van Klas in de kas, Het kleine Loo en Met de klas de boer op staat veel informatie over de glastuinbouw.
De organisatie van Kom in de Kas bemiddelt niet bij het zoeken naar banen in de tuinbouw. Werkzoekenden kunnen hiervoor terecht op Kasgroeit, Mobiliteitscentrum Glastuinbouw of Agri Holland.
De organisatie van Kom in de Kas bemiddelt niet bij het zoeken naar vakantie- of bijbaantjes in een kas. Het beste kun je zelf een kas binnenstappen en aan de tuinder vragen of je bij hem in de kas kunt werken. Ook al je andere vragen op dit gebied kun je het beste direct aan de tuinder zelf stellen.
Tuinders die mee willen doen met Kom in de Kas kunnen een e-mail sturen naar de landelijke organisatie via het contactformulier. Ieder gebied dat met Kom in de Kas meedoet, heeft zijn eigen contactpersoon die de regionale zaken regelt, waaronder het zoeken van tuinders die hun kassen open willen stellen tijdens Kom in de Kas. De landelijke organisatie verwijst tuinders die mee willen doen naar de juiste contactpersoon.
Copyright © Kom in de Kas 2019 - Gerealiseerd door NUGTR