Ga naar hoofdinhoud

Persbericht Kom in de Kas Noordoostpolder

Persbericht

Kom in de Kas op zaterdag 4 april, ontdek hoe techniek en innovatie de glastuinbouw groot maakt.

Noordoostpolder – De wereldwijde glastuinbouw is enorm, maar ons kleine landje ligt ver voorop als het gaat om efficiëntie. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek en innovatie bij kijken. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 4 april kan de consument kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Noordoostpolder doen zeven bedrijven mee en openen de tuinders de deuren van 10.00 tot 16.00 uur om hun geheimen prijs te geven. De opening vindt plaats om 10.00 uur door de voorzitter van de tuindersorganisatie Glastuinbouw Nederland, de heer Sjaak van der Tak, bij Voorn Trosrozen, Lindeweg 39-2, 8315 RA Luttelgeest.

Een kas is een kas…. Of toch niet? Juist omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, kun je van een kijkje in de kas ontzettend veel leren.

Het tuinbouwgebied van Noordoostpolder heeft drie glastuinbouwgebieden en dit jaar is glastuinbouwgebied Luttelgeest-Noord aan de beurt. Zeven bedrijven met o.a. trosrozen, lelies, bloeiende seizoens-producten en kersen zijn te bezoeken. Er zijn twee projecten met aardwarmte, een zonnepanelenpark en een biogas installatie. Andere energiebronnen worden aangeboord. Dit is misschien wel het meest duurzame teeltgebied van Nederland.

Activiteiten

Er valt veel te leren, te zien en te beleven. Om 15.30 uur wordt er een productenveiling aangeboden door Glastuinbouwgebied Noordoostpolder voor het goede doel o.l.v. veilingmeester Gilbert Bastiaanssen. Ook deze veiling vindt plaats bij Voorn Trosrozen. De opbrengst is voor Team Jerommeke (www.teamjerommeke.nl), waarvan René en Berend maar liefst 12 marathons in 12 maanden in 12 verschillende provincies lopen voor hun vriend Ruurd, die kampt met de ziekte MS. Dit allemaal ten bate van onderzoek naar MS. Voor de kinderen zijn er springkussens, popcorn eten en een verfplein waar ze bloempotjes kunnen beschilderen.

Op het werkplein is te ontdekken dat werken in de kas niet alleen het plukken van groenten of bloemen is, maar dat er ook veel uitdagingen zijn op het gebied van o.a. teelt, marketing, verkoop, techniek en personeelszaken.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt dit jaar voor de 43e keer georganiseerd. In regio Noordoostpolder zetten zeven ondernemers de deuren van hun kas open voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 4 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, volg de instructies van de parkeerwachten. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Rabobank en lokale sponsoren. Volg Kom in de Kas Noordoostpolder ook via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Back To Top