Ga naar hoofdinhoud

Voort horticulture bv

Op dit bedrijf worden rode paprika’s geteeld op duurzame wijze. Vanaf maart worden de paprika’s geoogst, gesorteerd en verpakt voor de eindklant.
De teelt (met behulp van water, CO2, zonlicht en biologische gewasbescherming) en de verwerking (de logistiek, sorteren op maat en gewicht en verpakken), van de paprika’s is te zien.
Daarnaast wordt de kas verwarmt met aardwarmte en een WKK.

  • Gewas: Rode paprika
  • De beste bezoekperiode: van maart tot oktober
  • Dit ga je leren:
    • Groei van het gewas
    • Oogsten
    • Sorteren
    • Smaak
    • Waarom groeit het gewas goed in de kas en buiten niet?
    • Hoe krijgen de planten hun voeding
    • Hoe worden de planten verzorgd?
    • Welke werkzaamheden zijn er op het bedrijf?
    • Welke hulptroepen worden ingezet?
  • Thema:
    • Voedselproductie
    • Smaak
    • Waterbeheer
    • Energie (Warmtekrachtkoppeling WKK)
    • Gewasbescherming
    • Arbeid
    • Aardwarmte (geothermie)
  • Kleding bij bezoek: Schone kleren en schoenen en bij warm weer luchtige kleding (in de kas loopt de temperatuur snel op).
  • Contactpersoon: Gerard de Haas ([email protected])
Back To Top