REGIO IN DE BUURT


Kom in de Kas

Tijdens het Kom in de Kas weekend op 1 en 2 april 2017 kun je in zo'n 24 regio's verspreid over Nederland een bezoekje brengen aan de kas. In het regio-overzicht onderaan deze pagina staan de regio's die in 2016 hebben deelgenomen aan Kom in de Kas. Medio februari worden de regio's die in 2017 deelnemen bekend gemaakt.

Als je op de regionaam klikt zie je rechts in beeld de bedrijven die in 2016 hebben deelgenomen. 

Via de zoekfunctie kun je regio's en bedrijven bij jou in de buurt vinden. Vul hiervoor plaastnaam en/of postcode in en het aantal kilometers waarbinnen je wilt zoeken. 

Wij wensen je heel veel plezier bij je bezoek aan de kassen!
 • Drenthe
  Kom in de Kas 2016 is in het tuinbouwgebied Erica op zaterdag 2 en zondag 3 april. Op zaterdag zijn de bedrijven geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

  Tuinders zijn trots op hun bedrijf en vertellen graag wat er allemaal bij komt kijken om mooie producten te maken. Behalve kennismaken met de tuinders en hun bedrijven, kan er ook worden genoten van een grote bloemen-planten-groenten tentoonstelling. Tien bedrijven nemen deel in Erica. Ze openen twee dagen lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit achter het glas van de kas.

  Ervaring, Inspiratie en innovatie
  Het glastuinbouwgebied van Erica is bijzonder door de grote diversiteit aan bedrijven. Er wordt een breed assortiment aan voedsel en sierproducten geteeld waardoor een bezoek aan de kassen een nóg interessantere belevenis wordt. Bij de deelnemende kassen krijgen de bezoekers o.a. uitleg over het opkweken van komkommers,snijbloemen, zacht fruit en potplanten Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin en lekker in de buurt.

  Voor het hele gezin
  Op beide dagen is er een prachtige bloemen-planten-groenten tentoonstelling met het thema Topsport. Deze wordt opgebouwd door leerlingen van het AOC De Groene Welle in Zwolle. Ook is er is een presentatie van een banenmarkt van lokale bedrijven. Studenten van de Stenden Hogeschool vermaken de kinderen met tekenen en knutselen en zij kunnen zich uitleven op springkussens. Zaterdag 2 april om 10.00 uur is de officiële opening door de heer H. Jumelet van Gedeputeerde Staten provincie Drenthe bij Polman BV, Tuinderslaan 31 in Erica.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 3 april van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de bedrijven.
  Meeuwisse Kwekerijen BV
  Gewas: Bromelia
  Url: www.meewisse.nl

  Meer informatie tonen
  Boerma Chrysantenkwekerij
  Gewas: Chrysanten

  Meer informatie tonen
  Polman BV
  Gewas: Komkommers
  Url: www.polmanbv.nl

  Meer informatie tonen
  Van Geel
  Gewas: Chrysanten/Orchidee
  Url: www.vangeel.nl

  Meer informatie tonen
  Gardenpalms
  Gewas: Palmbomen
  Url: www.gardenpalms.com

  Meer informatie tonen
  Frambozentuin
  Gewas: Zacht fruit
  Url: www.deframbozentuin.nl

  Meer informatie tonen
  Van Winden Plantjesmarkt
  Gewas: Plantjesmarkt
  Url: www.deplantjesmarkt.nl

  Meer informatie tonen
  Van Winden BV
  Gewas: Perkgoed en Kamerplanten
  Url: www.vanwindenerica.nl

  Meer informatie tonen
  Drenthe Flowers BV
  Gewas: Perkgoed
  Url: www.drentheflowers.nl

  Meer informatie tonen
  Orchideeenkwekerij Kleyn
  Gewas: Orchideeën
  Url: www.orchideeenkwekerijkleyn.nl

  Meer informatie tonen
 • Flevoland
  Op zaterdag 2 april openen de kassen in Almere Buitenvaart hun deuren. Het glastuinbouwgebied van Almere - Buitenvaart is bijzonder door de grote diversiteit aan bedrijven. Er wordt een breed assortiment aan voedsel en sierproducten geteeld waardoor een bezoek aan de kassen een nóg interessantere belevenis wordt. Bij de deelnemende kassen krijgen de bezoekers o.a. uitleg over het opkweken van kersen, pruimen en abrikozen onder glas. Waarom is biologische bestrijding een goed idee, kan de zon zorgen voor een duurzame teelt? Het antwoord op deze vragen is te vinden in Almere – Buitenvaart. Kom in de kas is een uitje voor de hele familie, lekker in de buurt en gratis.

  Kom kijken
  Omdat er dertien bedrijven deelnemen in de regio kun je gemakkelijk een dag vullen met het bekijken van al die mooie kassen vol rozen, zomerbloeiers, lelies en kersen. Om het bezoek nóg completer te maken, wordt er in en om de kassen van alles georganiseerd. Zo is het mogelijk op een veiling compleet met veilingklok producten te kopen voor het goede doel, de opbrengst gaat naar het leer-/werkbedrijf ‘Weet hoe je leeft’ dat dagbesteding biedt voor jongeren met een beperking. Er zijn diverse demonstraties en workshops, en je kunt gratis proeven van al het gezonde lekkers uit de kassen. Kinderen kunnen zich laten schminken, zich uitleven op een springkussen, pony rijden en nog veel meer.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 2 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf en er rijdt een gratis pendelbus tussen station Almere Buiten en het tuinbouwgebied.
  Kijk voor meer informatie op www.buitenvaart.com.
  Stricker Roses
  Gewas: Rozen
  Url: www.strickerrozen.nl

  Meer informatie tonen
  Efibia
  Gewas: biologische groente
  Url: www.efibia.nl

  Meer informatie tonen
  Kw. Thijs Ottenhof
  Gewas: Bromelias
  Url: http://thijsottenhof.nl/

  Meer informatie tonen
  Kw. Menno v/d Knaap
  Gewas: Orchideeën

  Meer informatie tonen
  Kw. Imanse Qualety Lelies
  Gewas: Lelies
  Url: www.imanselelies.nl

  Meer informatie tonen
  Kw. Leo v/d Pijl
  Gewas: Orchideeën
  Url: www.brightorchids.nl

  Meer informatie tonen
  Zorg kw. Weet hoe je leeft
  Gewas: groente e.d
  Url: www.weethoejeleeft.nu

  Meer informatie tonen
  Huyskwekerij
  Gewas: zomerbloeiers
  Url: www.huyskwekeralmere.nl

  Meer informatie tonen
  Kw. De Buitenvaart
  Gewas: Rozen

  Meer informatie tonen
  Kw. Paridans
  Gewas: zomerbloeiers
  Url: www.paridans.nl

  Meer informatie tonen
  Kersenboertje
  Gewas: Kersen onder glas
  Url: www.kersenboertje.nl

  Meer informatie tonen
  Onze Volkstuinen
  Gewas: Volkstuinen onder glas

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Doornbos V.O F

  Meer informatie tonen
  In regio Noordoostpolder kunt u de kassen bezoeken op zaterdag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur.

  Kom in de kas Noordoostpolder beschikt ook over een eigen website: www.komindekasnoordoostpolder.nl. Hier vindt u ook alle informatie en als u vrienden wordt met onze facebookpagina (kom in de kas noordoostpolder) blijft u van alle nieuwtjes op de hoogte.

  In de routekaart staat alle informatie over de deelnemende bedrijven.


  Kwekerij Bredefleur
  Gewas: Lelies
  Url: www.bredefleur.nl

  Meer informatie tonen
  Bernhard Plantenkwekerij BV
  Gewas: Phalaenopsis
  Url: www.bernhardplanten.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij de Smulkers
  Gewas: kersen onder glas
  Url: www.desmulkers.nl

  Meer informatie tonen
  PatioNova CV
  Gewas: kuipplanten
  Url: www.pationova.nl

  Meer informatie tonen
  kwekerij B,Z en T BV
  Gewas: Hedera hibernica en Cupressus gold crest

  Meer informatie tonen
  Flevo - Tomaat BV
  Gewas: Tomaat

  Meer informatie tonen
 • Gelderland
  Altijd al willen weten waar glasgroentes en verschillende soorten planten en bloemen nou eigenlijk groeien? Kom dan kijken achter het glas van de kas! De bedrijven in de Bommelerwaard openen op zaterdag 2 april hun deuren om te laten zien, ervaren en zelfs proeven wat er allemaal in de kassen groeit en bloeit. 

  Ervaring, Inspiratie en innovatie
  Tijdens een bezoek aan de kas kun je ervaren dat in de kas alles kan. Van robots die stekjes maken en steken, het computer gestuurd open en dichtgaan van de luchtramen, tot het tegelijk water geven aan 20.000 planten. Er kan ook kennis worden gemaakt met de tuinders en hun kinderen. Ze geven rondleidingen over de bedrijven, zodat iedereen alles te weten komt over peultjes, aardappels uit de kas, Chry-santen, Gerbera’s, Fresia’s, Bouvardia’s, Lisianthus en Celosia’s.

  Voor het hele gezin
  Behalve kijken en ruiken, kan er tijdens Kom in de Kas natuurlijk ook geproefd worden bij groente teler Johan Haverhals, hier worden door lokale horeca ondernemers gerechten bereid met de geteelde groenten. Bij enkele van de andere bedrijven kan men bloemschikken en staan er verschillende kraampjes met uitleg over opleidingen in de groene sector. Naast het beleven van avonturen in de kassen zelf, kunnen kinderen zich verder uitleven op springkussens, popcorn maken, ijsjes en frites eten. En natuurlijk de speurtocht door alle kassen, waar overal letters hangen die ze kunnen verzamelen en waar ze een zin mee kunnen maken. Genoeg redenen dus om een kijkje te komen nemen in de kas.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 2 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf, volg de borden.

  Alle deelnemende bedrijven stellen zich voor in de Regiofolder Bommelerwaard 2016

  Johan Haverhals
  Activiteiten: Kunstenaar Hanneke Roos exposeerd in de kas. Tevens is er een snackwagen aanwezig. Veiling Zaltbommel stand met film.
  Gewas: Glas groentes

  Meer informatie tonen
  Linflowers
  Activiteiten: Springkussen & knutselhoek voor de kinderen. Ook kunnen er bloemstukjes worden gemaakt. Koppert geeft informatie over Biologische bestrijding. Bakkerij van Horssen aanwezig met heerlijke aardbeiengebakjes. Ook is er een Pippowagen die gerechtjes verkoopt. Als kunstenaars exposeren Coby Baas en Helene Heistek.
  Gewas: Chrysanten
  Url: www.linflowers.com

  Meer informatie tonen
  Mans Allure Gerbera
  Activiteiten: Bijenvereniging aanwezig, kinderen kunnen zelf kaars rollen van bijenwas. Broodjes hamburger en kipsate. Biopol geeft uitleg over nuttige insecten die op het bedrijf helpen. Als kunstenaar exposeert Nanda van Alebeek. Princentuin uit Andel aanwezig met informatie over opleidingen
  Gewas: Gerbera’s
  Url: www.alluregerbera.nl

  Meer informatie tonen
  Leo Vervoorn
  Activiteiten: Fresia knolletjes worden uitgedeeld, zodat je ze zelf thuis ook kunt gaan kweken. Kinderen kunnen onder begeleiding een minicursus boeketmaken volgen. Door Alfa Accountants worden er IJsjes uitgedeeld, wees er snel bij want, op = op.Als kunstenaars exposeren Miny Spanjaart van Driessen en Rob Reis
  Gewas: Freesia’s

  Meer informatie tonen
  Chrywijk
  Activiteiten: Chrysal geeft uitleg over een optimale plantenvoeding, zowel op dit bedrijf als bij u thuis. Kinderen kunnen zelf een boeket maken. MBO Helicon uit Geldermalsen geeft uitleg over de opleidingen. Stekleverancier over de plantjes in de verschillende stadia. Ook is op dit bedrijf een frietkraam voor de lekkere trek!
  Gewas: Bouvardia’s
  Url: www.chrywijk.nl

  Meer informatie tonen
  Pippel Lisianthus
  Activiteiten: Hogere Agrarische School Den Bosch is aanwezig en geeft uitleg over de opleidingen en de toekomstige banen die mogelijk zijn. Talent a Werkt! --> Stichting voor re-integratie en (job)coaching is aanwezig. Ook zijn er broodjes hamburger te koop!
  Gewas: Lisianthus
  Url: www.pippel-lisianthus.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij de Molenkamp
  Activiteiten: Uitleg van zaad naar bloem. Liesbeth Serlie exposeert met haar kunst. Popcorn voor de kids. Raad het aantal zaadjes met daarbij een prijs te winnen!
  Gewas: Celosia en Chrysant

  Meer informatie tonen
  De kwekers in Lingewaard en de Liemers zetten op zondag 3 april van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van hun kassen wagenwijd open voor Kom in de Kas 2016. Komt u kijken?

  Zwemmen in een zee van bloemen, groente die groeit zonder grond en op bezoek bij een bedrijf dat verwarmd word door middel van biomassa. Het kan in de kas, want in de kas kan alles! De glastuinbouwsector in de regio Arnhem – Nijmegen is even karakteristiek als innovatief. Acht kwekers openen een dag lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit achter het glas van de kas. 

  Ervaring, Inspiratie en innovatie
  Het glastuinbouwgebied van Arnhem – Nijmegen is bijzonder door de grote diversiteit aan bedrijven. Er wordt een breed assortiment aan voedsel en sierproducten geteeld waardoor een bezoek aan de kas-sen een nóg interessantere belevenis wordt. Van traditioneel een-mans bedrijf tot supermoderne vol geautomatiseerde bedrijven en tuinbouwmusea. Bij de deelnemende kassen krijgen de bezoekers o.a. uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Hoe dit ooit allemaal begon is te zien in het tuinbouwmuseum Mea Vota, waar de historie van de regio centraal staat. Het verleden en het heden zorgen samen voor een inspirerende en interessante dag uit.

  Voor het hele gezin
  Behalve rondleidingen op de bedrijven door gastvrije tuinders worden er diverse bijzondere activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Zo geven koks bij verschillende bedrijven kookdemonstraties met verse producten uit de kassen en worden er proeverijen gehouden. Er staan enkele friet-, aardbei-en- en ijskramen en men kan zien hoe paling gerookt wordt. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen, meedoen aan een speurtocht en touwdraaien in de speelhoek. Meer dan genoeg redenen om in de kas langs te gaan.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn zondag 3 april van 11.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan bij de bedrijven.  A.P van Ewijk en Zn.
  Activiteiten: A.P. van Ewijk bestaat reeds 70 jaar. Ontstaan in Lent en sinds 25 jaar gevestigd in Ressen. Al zo’n 30 jaar gespecialiseerd in Selaginella’s (tropisch mosplantje) en de laatste 10 jaar zijn we ook bezig om ons verder te specialiseren in bepaalde Fuchsia’s, Bacopa’s, Sanvitalia’s en zeker niet te vergeten Thunbergia’s (Suzanne-met-de-mooie-ogen). Met deze laatste teelt is ooit begonnen omdat de jongste dochter van eigenaar Theo-jan van Ewijk, Susanne heet en uiteraard ook mooie ogen heeft. In totaal worden er zo’n 3 miljoen planten op jaarbasis geteeld op een sterk geautomatiseerd bedrijf met zogenaamde rolcontainers. Het watergeven vindt plaats via een recirculatiesysteem waardoor er vrijwel geen water en voedingstoffen verloren gaan. Activiteiten: Automatisering in de oppotafdeling, Demonstratie Groenhorst College
  Gewas: Pot en perkplanten. Selaginella, Fuchsia, Bacopa, Thunbergia, Sanvitalia, Impatiens, Myosotis, Bellis

  Meer informatie tonen
  Handelskwekerij Escaro
  Activiteiten: Handelskwekerij Escaro is een vennootschap die bestaat uit 2 broers en één zus. Tevens werken ouders en zwager mee in het bedrijf. Een echt familiebedrijf met ruim 50 jaar ervaring in verschillende potplanten. Onze doelstelling is potplanten produceren van een hoge kwaliteit voor de betere exporteurs, tuincentra en winkeliers. Onze hoofdteelten zijn: Sedum, Echeveria, Sempervivum, Bellis, Viola en Primula. Wij zijn van oorsprong een Lents bedrijf maar vanwege de Waalsprong naar deze mooie locatie in park Lingezegen verhuisd. Op dit moment kweken wij op meerdere locaties, maar Woerdsestraat 11 is de hoofdlocatie. Bij ons staan kwaliteit en vakmanschap voorop. Op deze locatie is een eb- en vloedvloer aanwezig waarop onze producten binnen worden gekweekt. We hebben buiten ook een gedeelte ingericht om onze producten te telen, deze worden via sproeiers beregend. Met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen (waar mogelijk biologisch)en meststoffen proberen we een topproduct te maken. Door de koude teelten maken we ook minimaal gebruik van aardgas. Onze producten maken wij herkenbaar door ze in een mooie donkerblauwe pot te telen en bij vooral de grotere potmaten een duidelijk etiket toe te voegen. Wij brengen een groot gedeelte van onze producten zelf naar de exporteur met onze herkenbare vrachtauto’s. Activiteiten: Uitzetten - Eb en vloed vloer, Broodje beenham, Springkussen
  Gewas: Pot en perkplanten. Sedum, sempervivum, echeveria, bellis, primula en violen
  Url: http://www.escaroplants.nl/

  Meer informatie tonen
  GJ Hendriks CV
  Activiteiten: Kwekerij Hendriks is een kleinschalig familiebedrijf van 7600 m2 groot. Er worden op het bedrijf Kalanchoës geteeld in de 9 cm pot en de dubbelbloemige Kalanchoë in de 7,5 en de 9 cm pot. Deze worden verhandeld onder de merknaam Calandiva. Wekelijks worden er ongeveer 15.000 stuks verhandeld via FloraHolland en Plantion. Op 3000 m2 van het bedrijf telen we het niche product Gynura (Purple Passion) oftewel fluweelplantje. Een kleinschalig product dat opvalt door zijn paarse gloed. We telen ze op 7,5 cm, 12 cm, 15 cm en 25 cm pot. In al deze potmaten telen we naast de standaardvorm ook boog- en piramidevormen. Alles bij elkaar verlaten wekelijks ongeveer 5000 stuks ons bedrijf. De teelt op het bedrijf vindt plaats op rolcontainers die door het hele bedrijf getransporteerd kunnen worden, van het oppotgedeelte tot aan het afzetgedeelte. Bij het verkoopklaar maken wordt er gebruik gemaakt van een monorailsysteem. Dit alles is tijdens Kom in de Kas te bezichtigen. Beide teelten verlangen een temperatuur van 20 graden in de kas. Om dit te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van een verwarmingsketel die tevens CO2 levert, en door middel van een WKK (warmtekrachtkoppeling) die extra belichting levert in de donkere periode van het jaar. Het regenwater dat op het glasdek valt wordt opgevangen en gebruikt voor het water geven van de planten. Op het gehele bedrijf wordt het water gerecirculeerd. Activiteiten: Oppotten - Sorteren - Mengen- Aardbeienkraam - Verkoop ijs
  Gewas: Kalanchoe /Gynura
  Url: www.kalanchoe.nl

  Meer informatie tonen
  Karma Plants
  Activiteiten: Karma Plants is een familiebedrijf en kweekt sinds 2000 Potanthuriums. In 2007 hebben we ons gevestigd op Agropark Bergerden in Bemmel, sindsdien zijn we uitgegroeid tot een gerespecteerd bedrijf voor vele klanten wereldwijd. De ligging van de kwekerij op Bergerden was vanwege zijn gezamenlijke energievoorziening en waterdiensten de uitgelezen plek om ons te vestigen. Vanzelfsprekend met veel respect voor mens en milieu staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel en sluiten we hierdoor naadloos aan bij ons beleid ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We beschikken over 40.000 m2 productieruimte verdeeld over twee moderne, duurzame locaties. De twee locaties zijn verbonden met elkaar via een overdekte lopende band. Het bedrijf beschikt over een geautomatiseerd WPS systeem (dit zijn lopende bandjes) in combinatie met betonvloeren en het rijden met heftrucks. Er hangen drie horizontale schermdoeken waarvan het bovenste scherm is voor het wegschermen van de zon en de onderste twee zijn voor energiebesparing. We werken met biologische bestrijding. Dit gebeurt o.a. met het uitzetten van natuurlijke vijanden tegen de voor de planten schadelijke insecten. We hebben een uitstekend team aan medewerkers en met zorg kweken we samen aan een mooi en ruim assortiment Potanthuriums in verschillende kleuren en potmaten. Onze planten verkopen we aan groothandels, tuincentra en retailers die op hun beurt zorgen dat de consumenten over de gehele wereld kunnen genieten van onze Potanthuriums. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen op onze kwekerij, om zo een beeld te krijgen van wat er allemaal moet gebeuren voordat het plantje in de winkel staat en verkocht kan worden aan de consument. Activiteiten: Uitzetten planten via de heftruck – Sorteren - Inpakken - Verse aardbeienkraam - Speelhoek kinderen
  Gewas: Potanthuriums
  Url: www.karmaplants.nl

  Meer informatie tonen
  Fa. van der Harg
  Activiteiten: Familiebedrijf Van der Harg is een moderne paprikakwekerij. Op ons bedrijf van 8,6 hectare groot, telen we twee soorten rode paprika’s; de Maduro en de Maranello. Het zijn veelzijdige vruchten die mild van smaak zijn en kleur geven aan veel gerechten. Wij telen de paprika’s met veel liefde en geven u dan ook graag een kijkje in onze keuken tijdens Kom in de Kas. Het kweken van paprika’s een heel proces. Er zit veel werk tussen het prille begin van een plantje en het uiteindelijke verpakken een paprika. Onze paprika’s worden geteeld op teeltgoten. Door een goed systeem kan het water opgevangen en hergebruikt worden. Dit proces laten we u graag zien. Net als de sorteerhal waar alle technieken te zien zijn die bij het sorteren en verpakken van het product komen kijken. Als de paprika’s bij ons de deur uit gaan zijn ze helemaal klaar voor de verkoop aan consumenten, ze kunnen dan direct de winkels in. Activiteiten: Oogstkarren - Sorteerder – Flowpacker - Friteskraam - Kok die hapjes bereid
  Gewas: Paprika
  Url: www.verseoogst.nl/telers/van-der-harg/#/190524

  Meer informatie tonen
  Huyskweker Arnhem-Nijmegen
  Activiteiten: Huyskweker Arnhem-Nijmegen is een echte zomerbloeier specialist. In het glastuinbouwgebied Bergerden in Bemmel kweekt Bert van Deelen stekperkgoed en zomerbloeiers, waaronder Surfinia’s, Verbena’s en Calibrachoa’s. Dit doet hij op ambachtelijke wijze en met veel vakmanschap waardoor mensen een zomer lang plezier van hun planten hebben. De kwekerij is, met een aantal andere bedrijven, gevestigd in een verzamelgebouw in het glastuinbouwgebied Bergerden. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 25.000 m2 en is aangesloten op de centrale warmtevoorziening Lingezegen Engery B.V. Huyskweker Arnhem-Nijmegen maakt gedeeltelijk gebruik van deze moderne voorziening om zijn unieke hangpotten met waterreservoirs op te kweken. Het vakmanschap van de Huyskweker staat voor meer dan alleen een prachtige plant. Om een hele zomer plezier te hebben van de planten is goede voeding en verzorging van groot belang. De Huyskweker heeft de juiste producten daarvoor en adviseert mensen hier graag over. Daarnaast verkoopt deze kweker unieke hangpotten met waterreservoirs. Deze hangpot maakt het verzorgen van bloemen voor iedereen eenvoudig. De pot denkt namelijk met de plant mee. Dankzij een verborgen waterreservoir in de bodem wordt een plant altijd van voldoende water voorzien. Tijdens Kom in de Kas krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen en kunnen zij zien hoe Huyskweker Arnhem-Nijmegen van zijn zomerbloeiers een topproduct maakt. Bezoekers krijgen uitleg over de planten, de manier van werken en zien een aantal werkzaamheden die horen bij het teeltproces. Ook is er een demonstratie van de unieke Huyskweker hangpotten. Daarnaast kunnen mensen kennis maken met een ander product van deze kweker; verse kruiden. In samenwerking met BeauWoodz is er een kraam ingericht met kruiden en bijpassende houten producten. Voor de kinderen staat er een springkussen op het terrein. En op het terras kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie of thee terwijl een kok laat zien wat er allemaal mogelijk is met verse kruiden. Kom in de Kas bij Huyskweker Arnhem-Nijmegen wordt volop genieten! Activiteiten: Rondleiding - Unieke watergeefsysteem - Koken met eigen verse kruiden - Springkussen met terras
  Gewas: Hang Surfinia’s, Verbena’s, Calibrachoa’s
  Url: www.huyskwekerarnhemnijmegen.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Evers Vd Sandt
  Activiteiten: Evers van de Sandt is een Amarylliskwekerij die gericht is op de bloemproductie. Wij zijn ons bedrijf gestart in 1999. De kas is 3 hectare groot en het nieuwste gedeelte is uit 2006. 2.3 hectare Amaryllis wordt op substraat geteeld, de rest staat in de volle grond. Het substraat bestaat uit kleikorrels. Wij kweken 10 kleuren van rood, wit, gestreept, roze en zalm. De bloemen worden verkocht via de veilingen in Nederland en Duitsland, de laatste jaren wordt er steeds meer direct verkocht en worden er minder bloemen via de traditionele veilingklok verkocht. In het seizoen van oktober tot februari werken wij met 25 medewerkers om de bloemen te oogsten en te verpakken. Er worden zo’n 1,35 miljoen stelen met de hand gesneden, gesorteerd en verpakt. Ons bedrijf wordt sinds 2011 verwarmd door een biomassa- installatie. Op deze wijze kunnen wij de kassen CO2-neutraal verwarmen. Deze installatie kan tot 2MW warmte leveren en werkt volledig automatisch. Het gesnipperde hout wordt door vrachtwagens gebracht en op een ‘walking floor’ gestort waar het door middel van hydraulische cilinders naar de ketel wordt verplaatst. De rookgassen worden gereinigd door een multi¬cycloon en elektrostatisch filter. Tijdens Kom in de Kas kunt u bekijken hoe de bloemen gekweekt, geoogst en verpakt worden. En we leggen u graag uit hoe onze kassen verwarmd worden. Wij heten u van harte welkom. Activiteiten: Oogsten - Sorteren – Springkussen - Broodje scharrelvlees van natuurkoeien.nl
  Gewas: Amaryllis
  Url: https://www.facebook.com/EversvdSandt

  Meer informatie tonen
  Tuinbouw Museum MEA VOTA
  Activiteiten: De tuinbouw in Huissen kent een rijke historie. De druiven en de tabaksteelt waren heel belangrijk. Op het hoogtepunt stonden circa 300 druivenkassen in Huissen. Hierdoor ont¬stond een zeer karakteristiek agrarisch landschap. Door intensivering, schaalvergroting, vernieuwing, woningbouw etc. gaat het karakteristieke kleinschalige glastuinbouwgebied, met zijn specifieke kassen rond het gebied Huissen – Angeren steeds meer verloren. De geschiedenis van dit bijzondere tuinbouwgebied en van de tuinders in dit gebied is steeds minder zichtbaar. Rond de Bloemstraat, een gebied dat van oudsher deze tuinbouwbestemming had, wordt thans een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Midden in dit gebied bevindt zich het monumentale tuinderscomplex “Mea Vota” waar nog steeds druiven geteeld worden. De belangrijkste rassen zijn Frankentaler, Witte Emiel, Black Alicante en Muskaat. Op dit complex bevindt zich nog altijd een aantal originele druivenkassen, die de status van gemeentelijk monument hebben. De bij het complex behorende woning en schuur hebben eveneens de status van gemeentelijk monument. Activiteiten: Springkussen - Demo touwdraaien - Paling roken - Wijnproeverij - Verhalen verteller
  Gewas: Druiventeelt, Witte Emiel-Frankentaler-Black Alicante en de Muskaat
  Url: www.mea-vota.info

  Meer informatie tonen
  Robotjes die planten poten, voetbalvelden vol met hortensia’s en kalfjes aaien. Het kan in de kas, want in de kas kan alles! Wie dat zelf wil ervaren komt op zaterdag 2 april een kijkje nemen in de kassen. In Midden-Betuwe doen twee bedrijven mee. Ze openen een dag lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit in de kas, op het land en welke lieve dieren er rondlopen op de boerderij.

  Voor kinderen en ouders
  Van prachtige hangplanten tot kleurrijke hortensia’s, het groeit allemaal achter het glas van de kas. Graag laten we u kennismaken met de diverse teelten van de hortensia’s. Bij van den Berg in Est kan men dit allemaal aanschouwen. Het bedrijf heeft zich vooral de laatste jaren toegelegd op het zeer snel kunnen verwerken van orders in kleine en grote eenheden per soort. Door snel deze voorraden weer aan te vullen beschikken de klanten altijd over een perfecte verse voorraad. Naast dit Hortensia bedrijf kan men ook het melkveebedrijf Miltenburg in Est bezoeken. Midden tussen de weilanden niet ver van Geldermalsen ligt het melkveebedrijf met ongeveer 100 melkkoeien en 80 kalveren.

  Proeven en ontdekken
  Naast de rondleidingen kan men bij beiden bedrijven een drankje nuttigen. Uiteraard kun je ook melk-producten proeven. Jaarrond worden er kalfjes geboren die je kunt aaien en vinden de kinderen het leuk om mee te helpen op de boerderij dan mogen ze meehelpen met de stal aanvegen en koeien voeren. Behalve het ontdekken van alles wat er in de kassen en op de boerderij gebeurt, kunnen de kinderen zich uitleven op een springkussen en zich laten schminken.

  Openingstijden
  In regio Midden Betuwe nemen twee bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 2 april. Parkeren kan bij de bedrijven.  Van den Berg Est BV
  Activiteiten: springkussen, schminken, frietkraam, gratis koffie en thee
  Gewas: Hortensia/ 1-jarige hangplanten
  Url: http://www.facebook.com/vandenbergest.nl

  Meer informatie tonen
  Melkvee bedrijf Miltenburg
  Activiteiten: frietkraam , zuivelproducten, gratis verse wafels koffie thee springkussen
  Gewas: Melkvee houderij/ jong vee
  Url: http://www.boerderijeducatierivierenland.nl/bedrijf/melkveebedrijf-miltenburg/

  Meer informatie tonen
 • Groningen
  Op 2 en 3 april zijn de bedrijven in de regio Groningen open van 10:00 - 17:00 uur.

  Van verschillende soorten orchideeën via de eerste vaste planten tot een gevarieerd assortiment perkgoed in uiteenlopende kleuren en vormen: het groeit allemaal in de kas. Wie dat zelf wil ervaren komt op zaterdag 2 april en zondag 3 april een kijkje nemen in de kassen. In de regio Groningen/Noord Drenthe doen zeven bedrijven mee. Ze openen twee dagen lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal opgroeit achter het glas van de kas.

  Het groeit achter het glas
  Het thema van het evenement Kom in de Kas is ‘Tuinbouw is boeiend’. Zeven bedrijven uit regio Groningen/ Noord Drenthe haken in op dit thema en bieden allemaal interessante en boeiende activiteiten. Het glastuinbouwgebied is zeer divers. Bij Reinhart Orchideeën vindt men zeer zeldzame en een groot assortiment orchideeën, zelfs vogels, kippen en vissen zijn er te zien. Bij kwekerij Bazuin zullen de eerste vaste planten kleur bekennen en een gedeelte van de kas kleuren in frisse voorjaarstinten. Het koor De Vissersvrouwen (Gitje Genoat) treedt op om 10.30 uur bij Aardse Orchideeën in Zuidbroek en het orkest Muziekvereniging Oosterbroek treedt om 14.00 uur op. In Noord Groningen kunt u terecht bij kwekerij Doff in Uithuizen en kwekerij Bosma in Middelstum. In Sappemeer bij kwekerij Jongman en de Klimroos.

  Voor het hele gezin
  Op beide dagen worden er rondleidingen en voorlichting gegeven, hierdoor kun je ontzettend veel te weten komen over hoe alles groeit en bloeit. Dat is leuk voor kinderen en interessant voor ouders.
  Kinderen zullen hun ogen uitkijken tijdens de rondleidingen door de kassen en bovendien kunnen ze zien hoe het proces van kweken verloopt en hoeveel verschillende soorten planten er zijn. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, helemaal gratis.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 2 april en zondag 3 april. Alleen op zaterdag zijn open: Kwekerij de Klimroos, Kwekerij Jongman, Aardse Orchideeën.

  Kijk voor meer informatie over de deelnemende bedrijven op: www.komindekasgroningen.nl

  We heten u van harte welkom.

  Reinhart Orchideeën
  Gewas: orchideeën, tuinplanten
  Url: www.reinhartorchideeen.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Bazuin
  Gewas: snijbloemen, perkplanten
  Url: www.kwekerijbazuin.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Doff
  Gewas: groente, perkplanten
  Url: www.tuincentrumdoffeltariek.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Bosma
  Gewas: perkplanten
  Url: www.facebook.com/bloemhuiskabosma

  Meer informatie tonen
  Novo Kwekerij de Klimroos
  Gewas: perkplanten
  Url: www.novo.nl/locaties/sappemeer/kwekerij-de-klimroos

  Meer informatie tonen
  Boomkwekerij Jongman
  Gewas: tuinplanten, bomen
  Url: www.jongmantuinplant.nl

  Meer informatie tonen
  Aardse Orchideeen
  Gewas: orchideeën
  Url: www.aardseorchideeen.nl

  Meer informatie tonen
 • Limburg
  De ondernemers uit de regio Peel en Maas zetten op zondag 3 april tussen 11 uur en 16 uur hun kasdeuren wagenwijd open voor het grote publiek.

  Kom in de Kas is een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met deze bijzondere tak van de agrarische sector. Want interessant, dat wordt het zeker op zondag 3 april! Tijdens Kom in de Kas kunnen bezoekers namelijk zelf ontdekken op welke manier de mooiste bloemen, de meest bijzondere planten en de lekkerste groenten achter glas worden geteeld. Als bezoeker kun je genieten van lekkere hapjes en geurende boeketten. Reserveer zondag 3 april alvast in de agenda en laat je verrassen!

  Kijk voor meer informatie op www.komindekaslimburg.nl of kijk in het informatie-route boekje voor de deelnemende bedrijven en de route die u kunt rijden met de fiets of auto. 
  Het Zomerkoninkje
  Gewas: Aardbeien
  Url: www.komindekaslimburg.nl

  Meer informatie tonen
  De Belaeving
  Gewas: Wijndruiven
  Url: www.komindekaslimburg.nl

  Meer informatie tonen
  Gerja Helden BV
  Gewas: Gerbera’s
  Url: www.komindekaslimburg.nl

  Meer informatie tonen
  Lenders prei- aspergesplanten
  Gewas: Prei- en asperges planten
  Url: www.komindekaslimburg.nl

  Meer informatie tonen
  ‘t Brook
  Gewas: Tomaten
  Url: www.komindekaslimburg.nl

  Meer informatie tonen
  Boomkwekerij Coonen
  Gewas: Sierheesters
  Url: www.komindekaslimburg.nl

  Meer informatie tonen
  Teboza
  Gewas: asperges
  Url: www.komindekaslimburg.nl

  Meer informatie tonen
 • Noord-Brabant

  Verse aardbeien (Uden) van zonsopgang tot zonsondergang, van april tot december, zien hoe het stekken (Schaijk) in zijn werk gaat. Het kan in de kas, want in de kas kan alles! Wie dat zelf wil ervaren komt op zondag 3 april een kijkje nemen in de kassen in Uden en Schaijk. 

  De gezonde aardbeien van Jan en Birgitte
  Een aardbei heeft net zoals een mens van alles nodig om goed te groeien. Maar ….. wist je dat er onder de grond miljoenen onzichtbare kleine micro-organismen de plant helpen om zo goed te groeien? En dat die beestjes de plant helpen om heerlijke en gezonde aardbeien te maken. Wij hebben nieuwe apparatuur aangeschaft waarmee we de gezondheid van de planten gaan bevorderen. Doel van Jan en Brigitte is het kweken van de echte Hollandse smaakaardbeien. Naast een rondleiding door de kas, kunnen de bezoekers op een hoger gelegen punt het gewas van bovenaf bekijken. Voor de kinderen is er een speurtocht, een springkussen, cup-cakes versieren en ze kunnen zich laten schminken. De opbrengst van de lunch (pannenkoeken) gaat naar het goede doel: De Trap In uit Uden.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.30 tot 16.30 uur op zondag 3 april. De parkeerruimte wordt duidelijk door borden en verkeersregelaars aangegeven naar een weiland op ongeveer 200 meter afstand. Mindervaliden kunnen wel bij het bedrijf uitstappen en de auto door de chauffeur op de parkeerplaats in het weiland laten zetten. Er is een aparte ingang voor rolstoelers.

  IBN Kwekerij Schaijk
  Jaarlijks verlaten zo’n 15 miljoen stekken de kwekerijen, jong en oud zijn van harte welkom om een kijkje te nemen hoe dit in zijn werk gaat. Stek is een kwetsbaar product dat vraagt om een zorgvuldige en gespecialiseerde aanpak. In de vijfentwintig jaar van haar bestaan heeft IBN kwekerijen met haar kennis en ervaring een zeer professionele en omvangrijke bedrijfsinrichting gecreëerd, met een optimale groei en een breed assortiment stek als resultaat. Als onderneming met een maatschappelijke doel zijn zij aangesloten bij Social Enterprise NL: ze werken vooral met mensen met een afstand tot de arbeids-markt. Een bijzonder bedrijf voor jong en oud. Kinderen kunnen aan een wortelwedstrijd meedoen en genieten van iets lekkers. 

  Openingstijden
  In Schaijk is de kas geopend van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 3 april, de IBN vestiging in Uden is niet geopend.   Aardbeien van JAN en BIRGITTE
  Gewas: Aardbeien

  Meer informatie tonen
  IBN Kwekerijen Schaijk
  Gewas: Boomkwekerij stekbedrijf
  Url: www.ibnkwekerijen.nl

  Meer informatie tonen
  Een viertal enthousiaste kwekers in Asten zetten op zondag 3 april van 11.00 tot 16.00 uur de deuren van hun kassen wagenwijd open voor Kom in de Kas 2016.

  U komt toch ook een kijkje nemen!

  Nog nooit gewandeld door een mini aardbeien-museum, of het verschil geproefd tussen verse en geprinte producten? Dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met de tuinbouw. Vier bedrijven in Asten doen mee. Ze openen een dag lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

  Je vind het in de kas
  Hoe ziet een babyaardbei eruit, wanneer krijgt een tomaat zijn rode kleur en wat doet een robot tussen de bloemen. Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in de kas. Gastvrije tuinders leiden je graag rond over hun bedrijf en laten zien waar de producten die je in de koelkast hebt liggen nou eigenlijk vandaan komen. ZLTO, een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte en TU-Eindhoven zijn tijdens Kom in de Kas aanwezig met een 3D Food Printer bij de gebroeders Raijmakers Kwekerijen. Bezoekers kunnen het verschil proeven tussen verse en geprinte producten, of is er geen verschil te proeven??? Niet alleen mensen verzorgen de planten, ook hommels en bijen dragen hun steentje bij door de bloemen te bestuiven. Aardbeien hebben tenslotte hulp nodig van hommels voordat ze vrucht zijn. Een imker die aanwezig is bij Aardbeienbedrijf Huub en Anja van de Burgt-Disco kan dit allemaal uitleggen. Colourfull Taste, een campagne voor paprika, is aanwezig bij Kwekerij Verberne om iedereen te verwennen met heerlijke paprika smoothie. Dat er in de tuinbouw ook volop gebruik gemaakt wordt van automatisering is te zien bij Gevers Planten. Het oppotten van de stekken, het wijder zetten van de potten en nog veel meer werkzaamheden worden geregeld met de computer.

  Voor het hele gezin
  Het ene bedrijf is het andere niet en juist dat maakt een bezoek aan Kom in de Kas zo interessant. De vier bedrijven in Asten zijn zeer verschillend en allemaal een ervaring op zich. Behalve rondkijken in de kassen zelf kunnen kinderen zich laten schminken, zich uitleven op een springkussen of bloempotjes versieren en hun eigen stekje erin planten.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 3 april. Parkeren kan nabij de bedrijven.

  Kijk alvast op de routekaart waar de bedrijven liggen en welke vragen er voor de prijsvraag moeten worden beantwoord.
  Gevers Planten
  Activiteiten: Uitleg over potplantenteelt en automatisering, voor de kinderen bloempotjes versieren en stekje planten, springkussen, verkoop authentieke stroopwafels
  Gewas: Potplanten
  Url: http://www.geversplanten.nl/nl

  Meer informatie tonen
  Gebr. Raijmakers Kwekerijen
  Activiteiten: Uitleg tomatenteelt, proeverij met 3D Food Printer (i.s.m. ZLTO/TU-Eindhoven), schminken voor de kinderen, verkoop ijs
  Gewas: Tomaten
  Url: www.gebroedersraijmakerskwekerijen.nl

  Meer informatie tonen
  Aardbeienbedrijf Huub en Anja van der Burgt-Disco
  Activiteiten: Uitleg aardbeienteelt, bijenhouder, proeven, prijsvraag voor jong en oud, kleuren voor de kinderen, uitgebreide verzameling aardbeienspullen, koffie/thee/fris al dan niet met wat lekkers met aardbeien
  Gewas: Aardbeien op 19.000 m2

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Verberne BV
  Activiteiten: Uitleg over paprika-teelt, paprika smoothie proeven (i.s.m. Colourfull Taste), horeca-terras, schminken en springkussen voor de kinderen, escape-room (i.s.m. Rabobank)
  Gewas: Paprika

  Meer informatie tonen
 • Noord-Holland
  De teelt van succulenten, rozen teelt van pot- en snijbloemen en volledige biologische Phalaenopsis zijn niet alledaagse producten om te zien. Op zaterdag 2 april en zondag 3 april kunt u een kijkje nemen in de kassen en kennis maken met deze producten. In regio Aalsmeer doen zes bedrijven mee. Twee dagen lang openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

  Geheimen achter het glas
  De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Aalsmeer door het bezoeken van één straat. In Kudelstaart laten buurbedrijven aan de Mijnsherenweg zien wat voor moois er allemaal groeit en hoe dat gebeurt.
  Maak bij de firma Scholten kennis met Orchideeën en bij Kwekerij Ubink met cactussen en succulenten. Het bedrijf Zuurbier & Co in Kudelstaart verwerkt met een klein professioneel team rozen afkomstig uit Afrika. Bunnik Vriesea’s is een familiebedrijf dat bestaat uit twee vestigingen. Op de locatie Mijnsherenweg is de productielocatie te zien, waar plantjes vanuit weefselkweek of zaad opgroeien, opgepot worden en zich verder ontwikkelen tot verkoopbare bloeiende planten. Zaterdagmiddag om 14.00 uur kan men op deze locatie genieten van het Shantykoor ‘De Brulboeien’ en zondag om 14.00 uur van Opera Familia. Kortom: Kom in de Kas genieten.

  Voor het hele gezin
  Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen mee doen aan een kassenspeurtocht, plantjes oppotten, gratis poffertjes eten en op zondag is Clown ChoCho van 12.00 tot 14.00 ballonnenfiguren aan het maken bij Bunnik Vriesea’s. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk.

  De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 2 april en zondag 3 april. Parkeren kan op het parkeerdak van Bloemenveiling FloraHolland (Legmeerdijk 313, Aalsmeer), vandaaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven.  Bunnik Vriesea's
  Gewas: Bromelia
  Url: http://bunnik.bromeliaspecialist.nl/nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Ubink b.v.
  Gewas: Cactus en Succulenten
  Url: http://www.ubink.nl

  Meer informatie tonen
  Scholte Orchidee
  Gewas: Orchideeën
  Url: http://www.scholte-orchideeen.nl/nl/

  Meer informatie tonen
  Zuurbier bv
  Gewas: Pioenen en Rozen

  Meer informatie tonen
  Buskermolen
  Gewas: Pioenen

  Meer informatie tonen
  Green Balanz
  Gewas: Phalaenopsis
  Url: http://www.greenbalanz.eu/

  Meer informatie tonen
  Op zaterdag 2 april openen de kassen en agrarische bedrijven in de regio Assendelft hun deuren en gaat de wereld voor je open. 

  Altijd al kennis willen maken met de bromelia’s van de familie Bak, de koeien van de familie Kramer en de boerenlandwinkel van de familie Bax? Pak dan je kans op zaterdag 2 april. Op deze zaterdag openen kassen en agrarische bedrijven in de regio hun deuren en gaat de wereld voor je open. In Assendelft doen twaalf bedrijven mee. Kom dus spelen met schapen, zwemmen in een zee van bloemen en volg de zoemende bijen van bloem tot boem. Kortom: kom in de kas! 

  Kom kijken
  Van veehouderijen tot een bromeliakwekerij en van een bijenhouder tot een manege, de bedrijven die tijdens Kom in de Kas hun deuren openen zijn een divers stel. Waarom wonen er bijen in de kas? En hoeveel bloemen groeien er op een hectare? Hoe werkt een biologische veehouderij? Het antwoord op al deze vragen is in de regio Assendelft te vinden. De gastvrije tuinder en boeren leiden je graag rond op hun bedrijf, zodat je zelf kunt ervaren wat er achter die gesloten deuren gebeurt.

  Familiebedrijven
  Corn Bak Bv heeft niet alleen bromelia’s maar teelt ook vleesetende planten. Bij de familie Kramer is een show van miniatuurtrekkers en bij de Bezoekboerderij White Ranch zijn er diverse kinderactiviteiten zoals boter schudden of een melkdiploma halen. Door de afwisseling van de soort bedrijven krijg je een ruimere blik wat de agrarische sector te bieden heeft. Wie ook thuis wil genieten van al het moois en gezonds van het land, gaat naar de boerenlandwinkel waar verse streekproducten te koop zijn. Nage-noeg alle bedrijven zijn echte familiebedrijven, wat van dit dagje in de regio nóg gezelligere en warmere ervaring maakt. Kom in de kas is een uitje voor de hele familie, lekker in de buurt en helemaal gratis.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 2 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf.
  Familie Bax
  Activiteiten: boerderijwinkel met ambachtelijke producten
  Gewas: melkveehouderij

  Meer informatie tonen
  Familie Wils
  Activiteiten: honingproeverij
  Gewas: imker

  Meer informatie tonen
  Familie Kramer
  Activiteiten: show met miniatuurtractoren
  Gewas: melkveehouderij

  Meer informatie tonen
  Pels en Pluimveevereniging Zaanstreek Ons Genoegen
  Activiteiten: allerlei verschillende kippen-, konijnen-, eenden- en caviarassen te zien.

  Meer informatie tonen
  Corn. Bak B.V.
  Activiteiten: speurtocht door de kas, kleurplaat kleuren en gekoppeld aan de open dag een goed doel, Stichting Opkikker. Voor elk ingeleverd oud mobieltje ontvangt de stichting € 2,-.
  Gewas: bromeliakwekerij

  Meer informatie tonen
  White Ranch
  Activiteiten: Proeverij van Boer en Land producten, melkdiploma halen, kleuren en boter schudden.
  Gewas: biologische melkveehouderij

  Meer informatie tonen
  De Koebel
  Activiteiten: Voor de kinderen traptractors, skelters en een trampoline, en veel jonge dieren te zien.
  Gewas: melkveehouderij en agrarisch kinderdagopvang

  Meer informatie tonen
  Hippisch Centrum de Delft
  Activiteiten: Vele activiteiten waarover zij graag meer vertellen.
  Gewas: manege

  Meer informatie tonen
  V.O.F. Melkveehouderij Glijnis
  Activiteiten: Grote boerderij met veel dieren.
  Gewas: melkveehouderij

  Meer informatie tonen
  Familie Kager
  Activiteiten: Moderne boerderij met melkrobot, mestrobot en weerstation.
  Gewas: melkveehouderij

  Meer informatie tonen
  Rodenburghoeve
  Activiteiten: Nieuwe intergraal duurzame stal, demonstratie kaasjes maken.
  Gewas: biologisch-dynamische melkveehouderij en boerderijcamping

  Meer informatie tonen
  Familie Apeldoorn
  Activiteiten: Nieuwe stal met veel koecomfort.
  Gewas: melkveehouderij

  Meer informatie tonen
  Op zaterdag 2 april openen gastvrije tuinders in Heerhugowaard de deuren van de kassen. 

  Zwemmen in een zee van bloemen, kippen die tussen de Strelitzia planten lopen om het onkruid weg te halen en Lelies in overvloed. Op zaterdag 2 april zetten negen bedrijven in Heerhugowaard de deuren voor het publiek open. 

  Innovatieve groeioplossingen achter het glas
  De glastuinbouw is een innovatieve sector vol fascinerende technologische snufjes, en de tuinders vertellen maar wat graag over de groei en bloei van hun mooie producten. Bij Bejo zaden kan men zien wat er bij komt kijken om een nieuw ras te ontwikkelen en tussen de Strelitzia planten lopen kippen om het onkruid weg te halen. En hoe smaakt een paprika uit de kas? Ontdek het tijdens Kom in de Kas in Heerhugowaard. Tuinbouw is boeiend!

  Voor het hele gezin
  Naast de leuke en leerzame rondleidingen over de deelnemende bedrijven hebben de tuinders meer moois in petto voor de bezoekers. Zo is er een zweefmolen, kunnen kinderen zich laten schminken, komt er een ballonnenclown langs en staat er een springkussen klaar. Ook wordt er een puzzeltocht georganiseerd waarbij de hoofdprijs een fiets is. De negen kassen zorgen samen voor een gevarieerd programma en een gegarandeerd gezellige dag. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 2 april. Parkeren kan bij de bedrijven zelf.

  Bekijk hier het filmpje waarin de deelnemers zich voorstellen.   Rubens Kwekerij
  Activiteiten: Rubens Kwekerijen BV is een moderne troschrysantenkwekerij van 5 hectare groot. Wij telen drie rassen, wit, geel en roze, van Dekker Chrysanten in Hensbroek voor de West Europese markt. Ons team bestaat uit 13 vaste medewerkers en 12 scholieren, die in het weekend en in de vakanties werken. Rubens is een gezellig bedrijf en dat stralen we uit ook! Een biggetje Ruben is onze mascotte en iedereen loopt hier in een biggetjesroze polo!Wij zien er naar uit om op 2 april heel veel mensen te ontvangen op ons mooie bedrijf.
  Gewas: Chrysanten
  Url: http://www.rubensbv.com

  Meer informatie tonen
  Bianca Lelie`s
  Activiteiten: Van bloembol tot pure schoonheid en elegantie in volle bloei: per jaar dragen miljoenen lelies de naam Bianca Lelies. Elke dag werkt een team aan de totstandkoming van één van Nederlands grootste exportproducten. En elke dag weer staan kwaliteit, duurzaamheid en innovatie voorop. Nederland, Engeland, Frankrijk, Rusland, Amerika…overal ter wereld zijn oriëntal lelies een gewilde bolbloem. De kisten met nieuwe lelies worden met behulp van robots in de kas geplaatst. In de kas maken we gebruik van computergestuurde klimaatbeheersing, bewatering en lichtvoorziening op basis van warmtekrachtkoppeling; alles om onze lelies zo optimaal mogelijk te laten groeien én met zorg voor kwaliteit en milieu. Na zo’n elf weken is het tijd om te oogsten en de bloemen per bos te verpakken naar wens van onze klanten. Witte lelies zijn favoriet, maar ook de vele tinten roze zijn veelgevraagd. In onze kassen met in totaal een oppervlak van zo’n vijf hectare telen we jaarrond de mooiste lelies.
  Gewas: Lelie`s
  Url: http://www.biancalelies.nl/

  Meer informatie tonen
  Numan Paprika
  Activiteiten: Numan Paprika is een Paprika kwekerij van ruim 110.000 m2.Wij telen op twee locaties. Op de eerste locatie kweken wij rode paprika's plus diverse groenten, zoals tomaten voor de verkoop aan de weg. Op de tweede locatie kweken wij gele paprika's. Alle paprika’s zijn trouwens in het begin groen. Wij kweken onze paprika's uiteraard biologisch. Dat doen wij met biologische bestrijders. De paprika's worden centraal gesorteerd in Poeldijk, van daar uit wordt alles wereldwijd geëxporteerd. Dit zal allemaal te zien zijn tijdens de open dag. Wij zien er naar uit om op 2 april heel veel mensen te ontvangen op ons bedrijf.
  Gewas: Paprika

  Meer informatie tonen
  Summerville Plants
  Activiteiten: Summerville Plants is een potplantenkwekerij waar wji terrasplanten en tuinrozen kweken.
  Gewas: Terrasplanten
  Url: http://summervilleplants.nl

  Meer informatie tonen
  R van Winden Strelitzia
  Activiteiten: Bij R van Winden vof worden Strelitzia’s (Paradijsvogelbloem) geteeld. De Strelitzia planten staan in de grond en er wordt op een zo duurzaam en ecologische mogelijke wijze geteeld. Tussen de planten lopen kippen tegen het onkruid. Tijdens Kom in de Kas kunt u kennis maken met deze exotische plant en hoort en ziet (o.a. met microscoop) u alles over deze bijzondere teelt. Tevens zijn er een bloemiste en specialisten op het gebied van biologische gewasbescherming en bodemleven aanwezig. Graag zien wij u op 2 april tijdens Kom in de Kas!
  Gewas: Strelitzia
  Url: http://www.rvanwindenstrelitzia.nl/

  Meer informatie tonen
  Sol Roses
  Activiteiten: Sinds 1980 is dit bedrijf gevestigd in Heerhugowaard en in 2008 heeft het een totale rennovatie ondergaan .In de nieuwe kas van 2,2 ha is een vol automatisch teeltgoten systeem geinstalleerd.,wat het enige systeem zowel in opzet als in technische uivoering uniek is in de rozenwereld.In de afgelopen jaren heeft dit systeem aan alle verwachtingen meer dan voldaan niet alleen de kwaliteit van de rozen maar ook de arbeids prestatie ,gewasbescherming hebben de doelstelling meer dan overtroffen. Sol Roses heeft zich volledig ingezet op de biologische bestrijding van ziekten en plagen ,waarbij zij ondersteunt worden door onafhankelijke specialist wat tot zeer goede resultaten heeft geleidt en een veel minder gebruik van chemische middelen.Akito is de roos die geteeld wordt, deze Echt witte roos teelt Sol als enige in de Benelux in is daarom zeer exclusief.Het bedrijf beschikt voor zijn energie voorziening over een WKK installatie welk een zeer hoog rendemen heeft zowel elektra als warmte en de co2 worden voor 100% gebruikt .
  Gewas: Rozen
  Url: http://solroses.nl/

  Meer informatie tonen
  Daily Sunshine
  Activiteiten: DAILY SUNSHINE Sinds 1995 is onze lelie en zonnebloemkwekerij gevestigd op de Schoutenbosweg in Heerhugowaard. We zijn specialist in GEURLOZE LA lelies en telen deze jaarrond in 7000M² kas. We telen 5 kleuren (roze, geel, wit, oranje en rood). Daarnaast telen we op 125.000M² zonnebloemen (Helianthus Sunrich Orange). We zijn stagebegeleider van agrarische studenten vanuit de gehele wereld. O.a. Japan, Zuid-Afrika, Australië en Brazilië.
  Gewas: Lelie`s
  Url: http://facebook.com/DailySunshineLilyandSunflower

  Meer informatie tonen
  Bejo Zaden
  Activiteiten: Bejo heeft meer dan 100 jaar ervaring in de zaadbranche en behoort tot de toonaangevende specialisten in veredeling, productie, bewerking en verkoop van kwaliteitszaden. Met een assortiment van meer dan 1000 rassen verdeeld over zo’n 50 gewassen, biedt Bejo een volledig programma voor alle markten en uiteenlopende klimaten. Bejo-zaad vindt zijn weg naar meer dan 100 landen via het wereldwijde netwerk van Bejo-ondernemingen en toegewijde distributeurs. Ruim 1000 medewerkers werken met grote betrokkenheid voor Bejo. Het bedrijf kenmerkt zich door een open, laagdrempelige en innovatieve cultuur. Bejo’s experts besteden uiterste zorg aan research, zaadproductie, zaadbewerking, logistiek en verkoop. Voortdurende innovatie staat voorop, om marktwensen te vertalen in groenterassen die een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor de héle voedingsketen. Het motto luidt niet voor niets ‘That’s Bejo Quality’. Dat maakt Bejo dagelijks waar, wereldwijd.
  Gewas: Groenten zaden
  Url: http://bejo.nl

  Meer informatie tonen
  Van der Hulst Rozen
  Gewas: Rozen
  Url: http://vanderhulstrozen.nl

  Meer informatie tonen
  van der Velden lelies
  Activiteiten: Kwekerij van der Velden is een leliekwekerij van 13.500 m2 groot.In de winter worden er Oriental (geurende) lelie’s geteeld: wit en roze.En in de overige jaargetijde staan er geurloze LA lelie’s : zalm, rood, wit, oranje en geel.De afzet van ongeveer 2,5 miljoen stelen vindt plaats via bloemenveiling Flora Holland of rechtstreekse levering naar voornamelijk Engeland.Over de teelt en de verwerking daarvan is genoeg te bekijken en te vertellen, maar dit kunt u ook zien op onze Web-site of u komt gewoon ff langs op de 2 de April.U bent van harte welkom .
  Gewas: Lelies
  Url: www.vanderveldenlelies.nl

  Meer informatie tonen
 • Overijssel
  Op zaterdag 2 april gaat er een wereld voor je open. Dan openen een acht bedrijven in IJsselmuiden hun deuren om jou te laten rondkijken, rondstruinen en rondneuzen. 

  Ervaring, Inspiratie en innovatie
  De glastuinbouw is een innovatieve sector vol fascinerende technologische snufjes, en de tuinders vertellen maar wat graag over wat er zoal komt kijken bij de groei en bloei van hun mooie producten.
  Hoe zorgen hommels voor de bestuiving van bloemetjes? Hoe ziet een zaadje eruit en wat gebeurt er als het gezaaid wordt? Hoe belangrijk is techniek voor de kweker? En hoe smaakt bijvoorbeeld een paprika of tomaat uit een kas? Ontdek het tijdens Kom in de Kas in de IJsseldelta! Dat is interessant voor ouders en tegelijkertijd leuk en leerzaam voor de kinderen.

  Meer te beleven
  Bekijk én proef zelf heerlijke aardwarmte-aardbeitjes, bekijk de bloemenkas of klim naar de komkom-mers bij de winnaar van Succesfactor in de sector Groenteteelt!. Behalve heel leuk is het ook leerzaam om bijvoorbeeld een stapelrobot te bekijken of de groei van witlof in het donker mee te maken. Zie hoe robots de plantjes verzorgen en wat tuinbouw door vernieuwing en techniek allemaal kan. Ook is er Championsleague Veebeoordelen! Een loeiende en Boeiende dag! Voor de kinderen zijn er spannende attracties, zoals een leuke klim-glijtoren, een skelterbaan en springkussens. Basisscholen uit de regio organiseren een kleurplatenactie.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 2 april. Voor parkeren is beperkte ruimte, u wordt daarom verzocht om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

  In de folder kunt u alvast zien waar de deelnemende bedrijven liggen.

  Kijk voor meer informatie op www.komindekasijsselmuiden.nl.

  Kwekerij Wouters
  Gewas: Violen Geraniums Spaanse Margrieten bolchrysanten
  Url: www.kwekerijwouters.nl

  Meer informatie tonen
  Belt Tomaten
  Gewas: Tomaten

  Meer informatie tonen
  Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter
  Gewas: Aardbeien
  Url: www.kalteraardbeien.nl

  Meer informatie tonen
  Hoogendoorn kwekerij
  Gewas: Tulpen, Perkplanten, Zomerbloemen

  Meer informatie tonen
  Witlof withlove C.V.
  Gewas: Witlof

  Meer informatie tonen
  Mts. Gebr. Vahl
  Gewas: Komkommers
  Url: www.tuinderij-vahl.nl

  Meer informatie tonen
  De Tuindershoek B.V.
  Gewas: Paprika geel
  Url: www.tuindershoek.nl

  Meer informatie tonen
  Championsleague veebeoordelen
  Gewas: wedstrijd

  Meer informatie tonen
 • Zuid-Holland
  Op zaterdag 2 april openen vier glastuinbouwbedrijven in regio IJsselmonde hun deuren. Een voetbalveld vol perkgoed, groenten die geen rekening houden met het seizoen en paprika’. Je kunt het allemaal met eigen ogen zien in de kassen van IJsselmonde. Dit gerenommeerde tuinbouwge-bied is een prachtige cirkel van groen aan de zuidkant van Rotterdam. Gastvrije tuinders leiden de be-zoekers graag rond over hun bedrijf en verklappen daar de geheimen van de wereld van de glastuin-bouw. Er komt natuurlijk nogal wat bij kijken voordat een paprika of perkplanten de weg van zaadje tot volgroeid product heeft afgelegd. 

  Op alle bedrijven wordt met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen gewerkt, Graag vertellen de telers tijdens Kom in de Kas hoe zij met een minimale milieubelasting telen en welke maatregelen ze daarvoor nemen.. Bij inleveren van een kleurplaat bij McDonald’s krijg je gratis een ijsje.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 2 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Bij McDonald’s, van der Waalsweg 21 in Barendrecht ligt informatie over de twee bedrijven die in Ridderkerk mee doen. Je kan natuurlijk ook direct naar de bedrijven rijden. Deze zijn beide aan de Rijkstraatweg 164 a en 164b. Wil je meer over groenten weten dat is het zeker de moeite waard om naar Paprikakwekerij Den Ouden, Albrandswaardseweg 95 in Poortugaal te rijden. Hier is ook een demotuin met meerdere groenten  McDonald's

  Meer informatie tonen
  Kwekerij De Zwaan
  Gewas: Perkplanten

  Meer informatie tonen
  Fa. Jongenotter
  Gewas: Kiemgroenten (tarwekiemen)

  Meer informatie tonen
  Den Ouden Paprikas
  Gewas: Paprika

  Meer informatie tonen
  In regio Voorne Putten kunt u op zaterdag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur de kassen bezoeken.

  Kijk op de website van de boeren en tuinders van Voorne Putten.

  Een overzicht van de deelnemende bedrijven staat in de regiofolder.

  Kwekerij Hanemaaijer
  Gewas: Oriëntal lelies van bol tot snijbloem

  Meer informatie tonen
  M. van der Arend Tuinbouw
  Activiteiten: Koffie, thee , broodjes en tosti
  Gewas: Snijbloemen

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Roest
  Activiteiten: Terrasje met koffie en wat lekkers
  Gewas: Seizoensgebonden bloemen en planten
  Url: www.kwekerijroest.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Keijzer
  Activiteiten: Catering t.b.v. A Sisters Hope, springkussen, hapjes gemaakt van cherrytomaten
  Gewas: Cherry-trostomaat
  Url: www.kwekerijkeijzer.nl

  Meer informatie tonen
  Tabos Eco BV
  Activiteiten: Paprika hapjes gemaakt door een kok
  Gewas: Paprika's

  Meer informatie tonen
  Aardwarmte Vierpolders
  Gewas: Energie
  Url: www.aardwarmtevierpolders.nl

  Meer informatie tonen
  Agrarisch bedrijf J. Noordermeer
  Activiteiten: Plattelands Jongeren Voorne, Agrarisch natuurverening Natuurlijk Voorne-Putten, Wildbeheereenheid Voorne-Putten, Springkussen, Farm Frites patat
  Gewas: Schapen, vleesvee, akkerbouw

  Meer informatie tonen
  Familie de Pijper
  Activiteiten: Aardappelhapjes te proeven
  Gewas: Aardappelen, suikerbieten, tarwe, gerst, mais, schapen voor de fok

  Meer informatie tonen
  Maatschap Luijendijk
  Activiteiten: Jeugdtheater Speelparasol, verkoop patat voor Alpe D'Huzes
  Gewas: Aardappelen, rode en gele uien, suikerbieten, tarwe

  Meer informatie tonen
  D.M. van der Linde
  Activiteiten: Kleine lokale ondernemersmarkt, Kleindierenvereniging Faunasport, Plattelandsjongeren Putten, Oude tractoren
  Gewas: Melkveehouderij, schapen

  Meer informatie tonen
  Korenmolen de Arend
  Activiteiten: Rondleiding en uitleg, verkoop producten
  Gewas: Graan
  Url: www.dearend-zuidland.nl

  Meer informatie tonen
  De Bijenstal VVBN
  Activiteiten: Rondleiding en uitleg
  Gewas: Bijenhouderij

  Meer informatie tonen
  Kijk voor meer informatie op www.komindekaswestland.nl

  Bekijk hier een fotocompilatie van Kom in de Kas Westland.  Kwekerij Laguna
  Activiteiten: Informatiestand. Ophalen quizformulier, inleveren kleurplaat. Gewaspresentatie Amaryllis. Bonsaivereniging Koya.
  Gewas: Medinella Magnifica

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Tass
  Activiteiten: Gewaspresentatie Anthurium. Informatie biologische gewasbewscherming Koppert.
  Gewas: Calathea – potplant

  Meer informatie tonen
  CoBaplant
  Activiteiten: Gewaspresentatie Anjer. Wageningen Ur ( WUR)
  Gewas: Groene Kamerplanten
  Url: www.cobaplant.com

  Meer informatie tonen
  Laguna
  Activiteiten: Gewaspresentatie Lelie. Informatiegroep Klas in de Kas.
  Gewas: Medinella Magnifica

  Meer informatie tonen
  P & M van der Knaap
  Activiteiten: Gewaspresentatie Perkgoed. Tomatoworld. Succulentavereniging.
  Gewas: Tuinplanten

  Meer informatie tonen
  Gebr. Nederpel Potplanten B.V. bedrijf 1
  Activiteiten: Gewaspresentatie Gerbera. Stand Rabobank met sportactiviteit. Van Koppen & Van Eijk
  Gewas: Potchysant.

  Meer informatie tonen
  Anco-Pure-Vanda
  Activiteiten: Gewaspresentatie Zomerbloemen. Museon. Schminken. Sprinkussen. Kunst. WOS. Catering. Muziek. EHBO. AED. Invalidentoilet.
  Gewas: Vanda orchidee
  Url: www.anco-pure-vanda.nl

  Meer informatie tonen
  Ter Laak Orchids
  Activiteiten: Bayer. Postzegelvereniging Monster. Westland Museum. Westlandse Druif. AED. Invalidentoilet. Zondag muziek.
  Gewas: Phalaenopsis
  Url: www.orchidee.nl

  Meer informatie tonen
  B.L. de Bakker en Zn. B.V.
  Activiteiten: Gewaspresentatie Tomaat. Uitleg biologische gewasbescherming Biobest. Stand van Vliet Contrans.
  Gewas: Losse Tomaten

  Meer informatie tonen
  Gebr. Nederpel Potplanten B.V.
  Activiteiten: Gewaspresentatie Chrysant en Lisianthus. Stand van Alphen Olsthoorn.
  Gewas: Potchrysant
  Url: www.gebrnederpel.nl

  Meer informatie tonen
  C. Duijvestijn
  Activiteiten: Gewaspresentatie Paprika. Kookdemonstratie van Colourfull Taste.
  Gewas: Paprika

  Meer informatie tonen
  Kwekerij van Luijk
  Activiteiten: Gewaspresentatie Aubergine. Muziek.
  Gewas: Aubergines

  Meer informatie tonen
  Velden Roses
  Activiteiten: Gewaspresentatie Roos. Gewaspresentatie Snijsymbidium.
  Gewas: Rozen
  Url: www.veldenroses.com

  Meer informatie tonen
  BoGreen Outdoor Plants B.V.
  Activiteiten: Gewaspresentatie Freesia. Muziek.
  Gewas: Fruit/tuinplanten
  Url: www.bo-green.nl

  Meer informatie tonen
  P. en R. Zwinkels
  Activiteiten: Verkoopstand. Inleveren quiz en kleurplaat.
  Gewas: Trostomaten

  Meer informatie tonen
  Bekijk hier een fotocompilatie van Kom in de Kas Pijnacker.

  LG Flowers
  Activiteiten: Bezichtiging van het bedrijf, eigen boeket plukken, bloemschikken,
  Gewas: Gerbera's
  Url: www.lgflowers.nl

  Meer informatie tonen
  van Marrewijk tomaten
  Activiteiten: Bezichtiging van het bedrijf, Presentatie historie tuinbouw,
  Gewas: Tomaten
  Url: www.marrewijk-tomaten.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Freek van der Velden
  Activiteiten: Bezichtiging van het bedrijf, Bezichtiging van Nuon solar race wagen, Diverse standjes, eetgelegenheden
  Gewas: Potgerbera's
  Url: www.freekvandervelden.nl

  Meer informatie tonen
  Orchideeënkwekerij Ronald Ammerlaan
  Activiteiten: Bezichtiging van het bedrijf, Presentatie over aardwarmte, op de foto in een bloemenschilderij
  Gewas: Snij Cymbidium
  Url: www.ronaldammerlaan.nl

  Meer informatie tonen
  Plantenhotel Anita vd Berg
  Activiteiten: bezichtiging van het bedrijf
  Gewas: Overwintering van niet wintervaste planten
  Url: www.anitavdberg.nl

  Meer informatie tonen
  Hoverniersbedrijf Erik vd Berg
  Activiteiten: Stands van leveranciers en hoveniers opleiding
  Gewas: tuinontwerp,-Aanleg en - Renovatie, Boomverzorging en Tuinonderhoud
  Url: www.erikvdberg.nl

  Meer informatie tonen
  Ficuskwekerij Sjaak v/d Burg
  Activiteiten: Assortimentspresentatie, schminken, inleverpunt kleurwedstrijd, koffiehoek
  Gewas: Breed assortiment Ficussen en andere Groene planten

  Meer informatie tonen
  Paprikakwekerij V.O.F. Duijndam vd Kooij
  Activiteiten: bezichtiging van het bedrijf, verkooppunt, kookdemonstratie
  Gewas: Paprika's

  Meer informatie tonen
  Vollering Potgrond
  Activiteiten: Demonstratie van werkzaamheden
  Gewas: Leverancier van divere soorten grond en zand, ook recycling
  Url: www.vollering.nl

  Meer informatie tonen
  Hazeu Orchids
  Activiteiten: bezichtiging van het bedrijf, eetgelegenheden, diverse stands
  Gewas: Phalaenopsis
  Url: www.Hazeuorchids.nl

  Meer informatie tonen
  Termorshuizen komkommerkwekerij
  Activiteiten: bezichtiging van het bedrijf, diverse stands
  Gewas: Komkommers

  Meer informatie tonen
  Koos Haket Pioenrozen
  Activiteiten: bezichtiging van het bedrijf, expositie van schilderijen en portretten
  Gewas: Pioenrozen
  Url: www.Pioenrozen.com

  Meer informatie tonen
  Op zaterdag 2 april zetten tien glastuinbouwbedrijven in Rijnsburg hun deuren open. U bent van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

  Van hortensia tot een bloemschikwedstrijd en van de teelt van de minder voorkomende gewassen als Euphorbia en Echeveria. Het wordt hoog tijd om kennis te maken met de Nederlandse Glastuinbouw.  

  Ervaring, Inspiratie en innovatie
  Het glastuinbouwgebied van Rijnsburg staat bol van de ervaring, de innovatie en de inspiratie. Er wordt in deze regio al vele jaren geteeld en dat betekent een keur aan ontwikkelingen en gebeurtenissen. De deelnemende bedrijven zijn allemaal gemotiveerd en enthousiast, waardoor een bezoek aan de kassen gegarandeerd een nóg interessantere belevenis is. Geurloze lelies, hortensia’s en potanthuriums, je vindt ze hier. Zaterdag 2 april is de prijsuitreiking van de beste bloemstylist van de regio bij Cymbidium Kwekerij Peter van Tilburg.

  Voor het hele gezin
  Het verkennen van de kassen is ook voor kinderen een ware belevenis. Tijdens rondleidingen op de verschillende bedrijven leren ze alles over het groeien en bloeien van planten en bloemen, het kweken van hortensia’s, lelies en tulpen. Door het gevarieerde aanbod van de geteelde producten kunnen ze veel te weten komen over deze gewassen. Verder is er een draaimolen, een veilingklok, en kunnen ze zich laten schminken. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan bij industrieterrein Klei-Oost aan de Scheysloot in Noordwijk. Er rijden pendelbussen tussen de parkeerplaatsen en het tuinbouwgebied.  Quanthurium
  Activiteiten: Tuinmeubelen, BBQ show, Flora Brass Rijnsburg
  Gewas: potplanten Anthurium
  Url: www.quanthurium.nl

  Meer informatie tonen
  H.C de Mooij en Zn.
  Activiteiten: Exotus Serpenti reptielen presentatie van 12.00 - 15.00 uur
  Gewas: Anthuriums

  Meer informatie tonen
  R.A. Verhaar
  Activiteiten: Imker "De drie Bijen", Horticoop, Harmonie Katwijk
  Gewas: Echeveria (vetplant)

  Meer informatie tonen
  J.C. Zonneveld
  Activiteiten: Dreamworks, Bouwman Vogelshow
  Gewas: Hortensia

  Meer informatie tonen
  W. Plug
  Activiteiten: Schminken, Suikerspin
  Gewas: Tulpen Zomerbloemen

  Meer informatie tonen
  P. Van Delft
  Activiteiten: Rabo Kinderactiviteiten, Koffiepunt, A-B flexkracht
  Gewas: Euphorbia

  Meer informatie tonen
  Esmeralda
  Activiteiten: Welland college, Veilingklok, Rode Kruis, IJsverkoop
  Gewas: Gerbera
  Url: www.kwekerijesmeralda.nl

  Meer informatie tonen
  Lilies of life
  Activiteiten: Leidse pluimvee en kippen vereniging, Schilderijen en beelden
  Gewas: Geurloze Lelie
  Url: www.lilies-of-life.nl

  Meer informatie tonen
  P.Van Tilburg B.V
  Activiteiten: Catering, Beste Bloemstylist van de Bollenstreek 11.00 uur
  Gewas: grootbloemige cymbidium
  Url: www.orchideeweb.nl

  Meer informatie tonen
  Indoor Volkstuin
  Activiteiten: RebalanZ kijkt op een andere manier naar het lichaam. Misschien is de "vijf elementen meting" wat voor u?
  Gewas: Volkstuin Verhuur
  Url: www.indoorvolkstuin.com

  Meer informatie tonen
  Op zaterdag 2 april openen tien gastvrije tuinders in de Zuidplaspolder de deuren van hun kassen. 

  Waar komen de lekkerste kersen vandaan? Hoe kunnen tropische planten groeien in koud Nederland? En wat is een gerbera? Het antwoord op al deze vragen is te vinden in de kassen van de Zuidplaspolder. Bij tien bedrijven staan de deuren wagenwijd open en laten enthousiaste tuinders je hun mooie producten en innovatieve groeimethoden zien. Gerbera kweker Jac Oudijk heeft kortgeleden een nieuwe kwekerij geopend, het nieuwste van het nieuwste aan automatisering is er te zien. Door de diversiteit van de teelt van bloemen en planten tot groente en fruit is er op elk bedrijf iets anders te zien, te proeven en te beleven. Dat is net zo leuk en leerzaam voor kinderen, als interessant en inspirerend voor ouders.

  Voor het hele gezin
  Naast rondleidingen langs de bloeiende kersen en bijenkasten worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd in en om de kassen. Ook kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Ze kunnen zich uitleven op het springkussen, Cup Cakes versieren of bloemen vaasjes versieren. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 2 april. Parkeren kan bij de bedrijven.
  Potplantenkwekerij Bas van der Wilt
  Activiteiten: De potplantenkwekerij van Bas van der Wilt is een typisch seizoenproductenbedrijf met een teeltoppervlakte van ca.25.000m2. Er worden Hortensia’s, Impatiens, Geraniums, Verbena, Pointsetta (perkplantjes), Bolchrysanten en kerststerren gekweekt. Het bedrijf richt zich vooral op de daghandel en levert zodoende dan ook veel aan de lokale markt. Bij hoge uitzondering is het mogelijk met Kom in de Kas als consument plantjes te kopen.
  Gewas: Potplanten
  Url: www.basvanderwilt.nl

  Meer informatie tonen
  Ichtus Flowers
  Activiteiten: Ichtus Flowers BV is een professionele kwekerij die startte in 1995 met de teelt van snij anthuriums. Tegenwoordig is Ichtus Flowers uitgegroeid en gespecialiseerd op het gebied van snij-phalaenopsis en pot-anthuriums. Tijdens Kom in de Kas worden de diverse teeltproducten getoond en voor verkoop aangeboden, zoals de pot-phalaenopsis en snij-anthuriums. Verder zijn er diverse informatie stands van onder andere Horticoop en Anthura.
  Gewas: Pot Anthuriums en Snij phalaenopsis
  Url: www.ichtusflowers.com

  Meer informatie tonen
  Kwekerij D Kaashoek
  Activiteiten: Catering en springkussen
  Gewas: Paprika

  Meer informatie tonen
  Kwekerij De Jong-Uithol
  Activiteiten: Op dit adres worden Camellia`s en bamboe`s gekweekt. Camellia`s zijn bloeiende tuinplanten met schitterende kleuren (rood-wit-rose) die bloeien van januari tot april. Bamboe is een mooie wintergroene tuinplant die niet altijd woekert. Er zijn ook lammetjes die geaaid mogen worden, en plantenbakken voor terras, tuin of balkon. Tevens is er de verkoop van zelfgemaakte kado-artikelen (opbrengst goede doel) en tuinadvies door de hovenier. Laat u verder verassen, met de vele andere soorten planten die ook nog worden gekweekt en verkocht worden op deze dag.
  Gewas: Camelia's en Bamboe
  Url: www.dejong-uithol.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij van Dam
  Activiteiten: Verkoop van planten en verder vrij toegang tot de kwekerij!
  Gewas: Tuin- en Potplanten

  Meer informatie tonen
  Potplantenkwekerij Gebr. Bregman
  Activiteiten: Deze kwekerij is gespecialiseerd in het kweken van kamerplanten op een oppervlakte van 19.000 m². Verschillende soorten Schefflera, Chlorophytum, Asparagus en Areca (palm) verlaten het bedrijf om te worden verkocht in bouwmarkten en in tuincentra in heel Europa.In het voorjaar telen zij ook op een gedeelte van het bedrijf Impatiens (Vlijtig Liesje). Deze planten zijn voor in huis en in de tuin. Bregman Potplanten doet mee aan “Kom in de kas” om de consument te laten zien wat zij doen en om zo een positief geluid over de sector te laten horen en zien. De kamerplanten zijn te koop.
  Gewas: Potplanten

  Meer informatie tonen
  Potplantenkwekerij Sjaloom
  Activiteiten: Dit tuinbouwbedrijf verkoopt naast groene en bloeiende kamerplanten ook kuipplanten. Er is een wandelroute door het bedrijf waarbij verschillende bedrijfsprocessen ‘live’ zijn te bekijken. Verder zijn er een aantal informatie stands aanwezig om de bezoekers te informeren over de activiteiten van de kweker.
  Gewas: Kamerplanten
  Url: www.sjaloombv.nl

  Meer informatie tonen
  Jac. Oudijk Gerbera's
  Activiteiten: Gerberakwekerij Jac. Oudijk is gespecialiseerd in het kweken van mini gerbera’s van topkwaliteit. Vol passie en vertrouwen zetten Dirk-Jan en Laurens Oudijk samen het familiebedrijf voort. Met ruim 40 jaar ervaring in het kweken van Gerbera’s is relevante kennis en vaardigheid opgebouwd om de positie aan de top vast te houden. Deze topkwaliteit Gerbera’s zijn te koop. Tevens kunnen kinderen hiervoor 3 euro een bloemvaasje versieren. Dit vaasje mogen de kinderen meenemen met een mooie Gerbera erin, de opbrengst is voor het goede doel. Verder kunt u op de foto in een unieke ‘gerberajurk’. Het bedrijf is afgelopen jaar flink uitgebreid. Breng daarom zeker een bezoek aan de splinternieuwe kas. Ook zijn er presentaties van vele bedrijven die aan de nieuwe kas hebben meegewerkt.
  Gewas: Gerbera's
  Url: www.jacoudijk.nl

  Meer informatie tonen
  Koolhaas Aardbeien
  Activiteiten: Eigenaren Gerard en Mariska Koolhaas telen sinds 2005 samen met bedrijfsleider Adriaan Kreuk in de moderne kwekerij de zoete en zachte aardbeien aardbeienrassen Fragaria Elsanta en Fragaria Sonata. In totaal staan er 120.000 planten in de kas. Aardbeien en andere versproducten zijn te koop in de bedrijfswinkel.
  Gewas: Aardbeien
  Url: www.koolhaasaardbei.nl

  Meer informatie tonen
  Kersen kwekerij Jomajole
  Activiteiten: In de kas bij Jomajole staan ruim twintig verschillende soorten kersenbomen. “De bloesem is met Kom in de Kas op z’n mooist”, vertelt Corstiaan Oudijk. Naast kersen kweekt hij ook allerlei andere soorten fruit in de kas zoals perziken, nectarines, vijgen, olijven, druiven, maar ook citroenen en allerlei soorten bessen. Jomajole wil zo vroeg mogelijk in het jaar de grote donkere zoete kersen oogsten. Dit jaar staan de kersen iets later in de bloei en verwachten dat de oogst van de kersen rond 15 mei voor eerst zal zijn, dit komt doordat de winter niet koud genoeg is geweest. U kunt heerlijk rondwandelen in de mooi aangelegde kas. De bijen zijn druk bezig om de bloesem te bestuiven. Er is een vijver met vissen en schildpadden. “Doordat het fruit op een zo natuurlijk mogelijke manier wordt geteeld, heeft het een zuivere en pure smaak. De vruchten zullen ook pas geoogst worden als ze optimaal rijp zijn. Dit is mogelijk omdat we niet weersafhankelijk zijn.In de winkel wordt koffie met kersenflappen en ook kersenijs verkocht. Daarnaast ook allerlei soorten jam van verschillende fruitsoorten. Er liggen ook receptenkaarten om mee te nemen. De kinderen kunnen met een echte kraan in het zand spelen en cup cakes versieren tegen een kleine vergoeding. Tevens wordt er kaas verkocht er staat een kaasboer die wel 15 soorten verkoopt. Voor meer informatie, kijk op www.jomajole.nl
  Gewas: Kersen
  Url: www.Jomajole.nl

  Meer informatie tonen
  KOM IN DE KAS, Nieuw Amstel, Nieuwveen

  In Nieuwveen zetten de glastuinbouwbedrijven op zaterdag 2 april de deuren open. U bent van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

  In september 1991 is gestart met de ontwikkeling van een glastuinbouw project in Nieuwveen; Nieuw Amstel. In april 1992 werd de eerste spade gezet en in hetzelfde jaar vestigden zich al 8 bedrijven in het project. In 2005 is het gebied uitgebreid.

  De Nederlandse glastuinbouw is een boeiende sector. Voor iedereen, jong en oud heeft de sector iets te bieden. Voor de jeugd is het interessant om te zien hoe die mooien planten en bloemen groeien en bloemen. Voor jongeren is de tuinbouw aantrekkelijk vanwege de vele mogelijkheden qua arbeidsplaatsen en ouderen laten zich verassen door het verhaal achter het product.

  In Nieuw Amstel zullen 7 enthousiaste en trotse ondernemers u laten zien hoe zij duurzaam en verantwoord hun producten telen en vermarkten !!

  Daarnaast worden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd.
  Natuurlijk kunt u van een kopje koffie met wat lekkers genieten. U kunt zien hoe hoe er op bloemen en planten biologische bestrijding plaatsvindt. Hoe zorgen bijen voor lekkere honing en we laten zien hoe je van bloemen de prachtigste arrangementen kunt maken.
  Maar ook voor de kinderen zijn er activiteiten zoals een springkussen, schmink en een kinderboerderij waar de kinderen zelf de beestjes kunnen vasthouden.

  Wij zien u graag op zaterdag 2 april vanaf 10:00 uur
  Nice2get!
  Activiteiten: Naast een kopje koffie of fris is er de mogelijkheid om een koek, broodje ham/kaas, broodje warme worst of soep te nuttigen. De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen of worden geschminkt. Demonstratie van een imker. Hoe gaat het proces van honing maken in zijn werk. Legend!: een muzikaal duo wat rustige live muziek ten gehore brengt.
  Gewas: Snijrozen; 'Leuk om te krijgen' de tweekleurige rozen Harlequin, Sweet Harlequin, Ilios!, Fifth Avenue!, Lazise!
  Url: www.nice2get.nl

  Meer informatie tonen
  Fa. M. Keijzer
  Activiteiten: De firma Bio Pre Biologische gewasbescherming is aanwezig met microscopen en voorbeelden van insecten. Ook wordt gedemonstreerd hoe moderne (geïntegreerde) plaagbestrijding met natuurlijke vijanden en scouten in tuinbouw zorgen voor verminderd gebruik van chemische middelen.
  Gewas: Groene potplanten; Cyperus, Aucuba, Ficus

  Meer informatie tonen
  Kwekerij Ton v.d. Hoorn
  Activiteiten: Naast een kopje koffie of fris is er de mogelijkheid om poffertjes te eten. Er wordt een demonstratie schilderen door Leo van Klink gegeven – winnaar van de Groene Hart Kunstprijs 2011.
  Gewas: Succulenten; Haworthia, Crassula, Aloë
  Url: www.tonvanderhoorn.nl

  Meer informatie tonen
  Fa. M.Q. van Tol
  Gewas: Trekheesters en vaste planten; Viburnum (sneeuwbal), Campanula, Alchemilla, Achillea, Chrysanten, Skimmia

  Meer informatie tonen
  W.P. Sanders
  Activiteiten: Bayer CropScience is samen met Rabobank en Interpolis, hoofdsponsor van Kom in de Kas. Medewerkers van Bayer willen met u het gesprek aangaan over het nut van gewasbescherming.
  Gewas: Marantha, Dracaena
  Url: www.kwekerij-sanders.nl

  Meer informatie tonen
  T&L Variety Plants
  Activiteiten: Hier kunt U genieten van een ijsje. Marie José Kleibrink demonstreert haar schilderkunsten van stillevens en exposeert haar schilderijen. Wat je allemaal met bloemen kunt doen is te zien tijdens de demonstratie bloemschikken. De kinderen kunnen ook zelf bloemstukjes maken.
  Gewas: Phalaenopsis
  Url: www.tlvarietyplants.nl

  Meer informatie tonen
  Kwekerij fam. Olsthoorn
  Activiteiten: Knuffel de konijntjes, cavia’s, geitjes of lammetjes in de knuffelhoek georganiseerd door Kinderboerderij Zegerplas. De kinderen kunnen, onder begeleiding, een pony ritje maken.
  Gewas: Vaste planten, pompoenen
  Url: www.rechtstreeksvanhetland.nl

  Meer informatie tonen
  Op zoek naar een bestemming voor een leuk dagje uit in een kas op een unieke plek te midden van het bollenland? Dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met de Nederlandse Glastuinbouw. Kom op zaterdag 2 en zondag 3 april een kijkje nemen in de kassen van John Warmerdam Schelpendecoraties. 

  Vetplanten, schelpen, workshops en meer….
  In de kassen van John Warmerdam kan het allemaal. Er wordt een breed assortiment aan vetplanten geteeld. De productie van schelpendecoraties door John Warmerdam is uniek in Nederland, zij vinden hun weg tot ver over de grenzen.
  Naast een groot aanbod aan vetplanten uit eigen kwekerij, exotische schelpen en schelpendecoraties kunt u er ook terecht voor decoratieve interieurproducten zoals: fraaie spiegels gedecoreerd met schel-pen, exclusieve lampen met de hand gemaakt van kleine witte schelpen, artistieke stronken hout met glaswerk, sieraden gemaakt van parelmoerschelpen, cadeau-artikelen en veel en veel meer……

  Workshops en rondleiding
  Naast de leuke en leerzame rondleiding en demonstratie over de combinatie van vetplanten met schel-pen kan men ook aan workshops meedoen. Deelnemers hieraan kunnen hun eigen schelpendecoratie maken. Dit alles zorgt samen voor een zeer gevarieerd programma en een gegarandeerd gezellige dag. Kinderen mogen de schelpen bekijken en vastpakken.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.30 uur op zaterdag 2 april en zondag 3 april. Parkeren kan bij John Warmerdam, Hyacintenlaan 25 te Hillegom

  J.C Warmerdam
  Gewas: Vetplanten
  Url: www.schelpendecoraties.nl

  Meer informatie tonen
 • Zeeland
  De bedrijven op Schouwen-Duiveland zijn geopend op zaterdag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur.

  Ervaring, Inspiratie en innovatie
  Het glastuinbouwgebied van Schouwen-Duiveland is bijzonder door de mooie ligging van de bedrijven. Er wordt een breed assortiment aan voedsel en sierproducten geteeld waardoor een bezoek aan de kassen een nóg interessantere belevenis wordt. Bij de deelnemende kassen krijgen de bezoekers o.a. uitleg over het opkweken van komkommers, tomaten en aubergines.

  Voor het hele gezin
  Van al het lekkers dat op Schouwen-Duiveland wordt geteeld kan er natuurlijk ook het nodige geproefd worden. Sappige trostomaatjes, prachtig zacht fruit en voor de liefhebber echte Hollandse komkommers! Voor kinderen is het zeer leerzaam om in contact te komen met deze sector en zijn producten.

  Openingstijden
  De openingstijden zijn zaterdag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de bedrijven.

  Gebr. van Duijn bv
  Gewas: Aubergine
  Url: www.gebrvanduijn.nl

  Meer informatie tonen
  Prominent-Grevelingen vof
  Gewas: Trostomaten
  Url: http://www.prominent-tomatoes.nl/nl

  Meer informatie tonen
  Komkommerkwekerij Stouten vof
  Gewas: Komkommers

  Meer informatie tonen
  Steenpoorte
  Gewas: Skimmia

  Meer informatie tonen
  Fruitboerderij Remeeus
  Gewas: aardbeien/frambozen/bramen/kersen/pruimen
  Url: www.fruitboerderijremeeus.nl

  Meer informatie tonen