Skip to content

Kom in de Kas op 7 en 8 april 2018

Tijdens Kom in de Kas op 7 en 8 april 2018 laat de glastuinbouwsector de consument kennis maken met de kleurrijke wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om smaakvolle groenten, kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken. En dat ze voortdurend op zoek zijn naar nieuwe smaken, nieuwe kleuren en vormen, op een manier die schone en veilige producten oplevert.

Kleurrijke toekomst

In de kassen worden kleurrijke producten gekweekt. Bloemen en planten in prachtige tinten en heerlijke glasgroenteproducten die ook in steeds meer kleuren beschikbaar zijn. De glastuin-bouw gaat voor een kleurrijke toekomst. Producten worden gekweekt op een efficiënte manier: er wordt zorgvuldig met energiebronnen, water en voedingsstoffen omgegaan. Alles wordt af-gestemd naar behoefte van de plant. Als planten zich niet helemaal lekker voelen wordt dit zo veel mogelijk op een biologische manier opgelost. Tijdens Kom in de Kas vertellen de kwekers dit kleurrijke verhaal van de sector.

Activiteiten

Naast een kijkje in de kas worden tijdens Kom in de Kas diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. In productpresentaties op de bedrijven wordt getoond hoe kleurrijk het producten-aanbod is. Met de KomInDeKas app kunnen de kinderen op zoek naar de helden van de kas. Schminkers brengen kleur aan op de gezichten van de kinderen en bij de groentebedrijven kan er worden geproefd van het lekkers dat in de kas wordt gekweekt.

Back To Top